Societat 13/04/2021

L'Ajuntament de Palma reforçarà amb 82 policies locals les zones turístiques durant l'estiu

L'operatiu serà de 10 h del matí a 2 h de la matinada i els agents treballaran sempre a la mateixa àrea

2 min
El batle de Palma, José Hila, durant la roda de premsa.

PalmaL'Ajuntament de Palma destinarà 82 policies locals per reforçar les zones turístiques de Ciutat des de maig fins a octubre. La novetat és que els agents estaran sempre destinats a la mateixa zona: Platja de Palma, Cala Major o centre. Es repartiran en funció del volum de feina que hi hagi a cada indret.

"És un canvi d'estratègia i metodologia respecte dels altres anys, que s'ha treballat amb els sindicats des del setembre passat", ha assegurat la regidora de Seguretat Ciutadana, Juana María Adrover. Fins ara, aquesta activitat es cobria amb 24.000 hores extres d'uns 50 policies. El principal canvi per aquesta temporada és que hi haurà l'equip fix d'agents de reforç que sempre estaran destinats as les mateixes zones.

L'horari que faran serà de 10 h del matí fins a les 2 h de la matinada i Adrover ha assegurat que no s'empraran policies de barri. És a dir, que aquests efectius seguiran fent feina a les seves barriades de la ciutat. Per la regidora, el canvi d'estratègia comporta "una personalització i major implicació dels policies, que coneixeran la problemàtica dels llocs i seran els referents per veïns i empresaris".

El batle de Palma, José Hila, ha assenyalat com a principals objectius de l'operatiu "excloure el turisme incívic", i a la vegada "garantir el compliment de les mesures sanitàries". "Esperam que torni el turisme i Palma tendrà els serveis públics preparats per donar la millor imatge com a destí turístic", ha afegit.

Properes oposicions

Dels 100 policies que varen aprovar les oposicions de 2018-2019, 30 ja duen entre un i dos mesos a la plantilla fent pràctiques. L'Ajuntament preveu que el 2021 el 100% ja estigui incorporat a la plantilla, alguns d'ells amb les pràctiques acabades i altres acabant-les.

La convocatòria de 2021, que crearà 54 places, serà publicada d'aquí a poc temps. "Fa dues setmanes es varen aprovar els darrers canvis i estam pendents que es publiqui la convocatòria perquè es puguin començar a presentar", ha detallat la regidora.

stats