Societat 26/01/2021

Palma tindrà 55 policies de barri a partir de febrer

El servei permetrà un contacte directe amb els veïns del municipi, segons el cap del cos policial, José Luis Carque

2 min
Places de policia local reservades per a exmilitars

L'Ajuntament de Palma destinarà 55 agents de la Policia Local perquè es dediquin exclusivament a les tasques de policia de barri a partir del primer de febrer. El servei permetrà un contacte directe amb els veïns del municipi, segons ha explicat en una roda de premsa aquest dimarts el cap del cos policial, José Luis Carque.

El batle de Ciutat, José Hila, ha recordat que la recuperació d'aquests agents ha estat una demanda molt habitual entre veïns i comerciants els darrers anys. Els 55 policies de barri hauran d'escoltar els residents per conèixer les preocupacions i els problemes de cada zona amb l'objectiu de vetllar pel compliment de les ordenances i evitar actes incívics, segons ha afegit Hila.

La regidora de Seguretat Ciutadana de Cort, Joana Maria Adrover, ha comentat que al principi de la legislatura hi havia 46 places vacants de policia de barri que ara han estat cobertes per poder reactivar aquesta figura. "És un procés de legislatura que anirà avançant", ha apuntat l'edil, perquè el servei "no estarà al cent per cent des del minut u".

Adrover també ha dit que l'1 de febrer també començaran pràctiques 27 nous policies, a l'espera que s'incorporin en els pròxims mesos els 74 restants que encara han de completar cursos de formació. Enguany l'Ajuntament de Palma convocarà 56 places policials més enguany, segons ha anunciat l'edil.

Els 87 municipis de Palma quedaran dividits en 55 zones policials, on hi haurà un d'aquests agents. José Luis Carque ha detallat que alguns barris grans com ara Pere Garau es divideixen en dues zones policials, mentre que els petits formen una mateixa unitat.

Observatori de la Seguretat

Cort també preveu crear l'Observatori de la Seguretat i la Convivència de Palma, on hi haurà representants veïnals que estaran en contacte permanent amb la policia perquè puguin decidir quines són les necessitats dels seus barris i districtes per establir un ordre de prioritats sobre com actuar-hi.

stats