Societat 02/09/2022

El CEIP Lloseta no denunciarà el germà de la víctima d'assetjament

La denúncia del germà de la víctima a les xarxes socials s'ha fet viral

ARA Balears
2 min
Balears és la quarta comunitat amb més casos d’assetjament escolar en tot l’Estat.

PalmaEl col·legi Es Puig de Lloseta no denunciarà el germà de la víctima d'assetjament que va fer públic el cas. Tot i que el director del centre, Miquel Bujosa, va afirmar que estaven estudiant presentar una denúncia per difamació, finalment el col·legi ha decidit no iniciar accions legals.

Cal recordar que durant la jornada d'ahir, dijous, l'Ajuntament de Lloseta va activar el protocol contra l'assetjament després de conèixer-ne el cas que ha patit un infant en una escola d'estiu. La Regidoria de Serveis Socials, juntament amb el policia tutor i Serveis Socials, va començar la coordinació "per esbrinar realment què ha succeït i donar suport a la família i a l'infant", explica la regidora Antònia Massanet.

El cas s'ha conegut perquè la denúncia del germà de la víctima, que té 11 anys, s'ha fet viral a les xarxes socials. L'al·lot ha explicat que, per l'aniversari, el seu germà havia portat un pastís a l'escola per celebrar-ho amb els companys. Un grup d'aquests va modificar la lletra de la cançó d'aniversari per insultar-lo al·ludint al seu físic. Els insults varen continuar durant tota la jornada i el nin va quedar aïllat al pati. Segons el seu relat, en arribar a casa el nin va comentar que es volia treure la vida.

Aquest missatge va acompanyat d'un vídeo que prova els fets i que ja acumula més de 20.000 'm'agrada' i més d'un miler de comentaris de suport en menys d'un dia. Massanet ha contat a l'ARA Balears que la pròxima passa és posar-se en contacte amb l'escola per disposar de més informació.

Els infants estaven en una activitat que no gestionava l'escola d'estiu (ubicada al CEIP Es Puig), sinó que l'organitzava una empresa externa amb els seus monitors, segons va detallar l'Última Hora. Així i tot, el germà assegurava que no és la primera vegada que el nin pateix assetjament, sinó que ja fa quatre anys que en pateix a l'escola.

stats