Cambreres de pis
Societat 10/08/2023

Les Kellys amenacen amb mobilitzacions si el Govern no manté els llits elevables

Els hotelers traslladaren la petició d'eliminar l'obligació que preveu l'actual llei turística

ARA Balears
1 min
Una cambrera de pis treballa a un hotel de Palma.

PalmaDimarts passat es va fer la primera reunió formal entre les patronals hoteleres i els consellers de Turisme del Govern, Jaume Bauzà, i del Consell de Mallorca, José Marcial Rodríguez. A la trobada, el principal acord al qual arribaren va ser, a grans trets, "canviar tot allò que no funciona", fent referència a algunes de les normatives que aprovà l'anterior Conselleria, al capdavant de la qual hi havia Iago Negueruela. En aquesta trobada, els hotelers traslladaren als responsables polítics, entre altres qüestions, que la nova llei de turisme que es cuina en aquests moments elimini l’obligació d’instal·lar llits elevables, una de les principals reivindicacions de les Kellys des de fa anys.

De fet, el col·lectiu de treballadores ha reaccionat a aquesta petició dels empresaris hotelers i ha amenaçat amb "mobilitzacions" si la normativa en qüestió no manté l'obligació de posar llits elevables als establiments turístics. "Estam rebentades, fent cada temporada més rics els empresaris, i ara volen passar-se la llei per on els dona la gana?", s'han demanat en una piulada a través del perfil de Twitter de Kellys Unión Balear.

Cal recordar que l'esmentada llei es va aprovar el passat mes de maig de l'any 2022 pel Govern de Francina Armengol amb la congelació del creixement de places turístics a quatre anys vista i l'augment de la protecció de les cambreres de pis com a principals mesures destacables, polítiques que, a pocs dies d'arrencar el nou Executiu, ja ha deixat clar que són contràries a les seves línies ideològiques en matèria turística.

stats