Societat 28/04/2023

Els llits elevables dels hotels reduiran un 30% la càrrega lumbar de les kellys

Un estudi de Melià i Mutua Universal destaca els canvis que ha provocat

ARA Balears
1 min
Una cambrera de pis treballant a un hotel.

PalmaUn estudi de Melià i Mutua Universal assegura que la instal·lació dels llits elevables als hotels reduirà un 30% la càrrega lumbar de les cambreres de pis de les Illes Balears. Defensen que això passarà si tots els nous llits tenen sistemes d'elevació de 90 centímetres. A més, han destacat que la implantació d'aquesta mesura suposa una nova passa clau per a la salut laboral de les kellys, que en 20 anys "ha evolucionat molt", però encara han de fer moltes feines "massa exigents".

Segons les dades recollides a l'estudi, quan les cambreres de pis fan els llits no elevables activen un total de 16 grups musculars de la zona lumbar, fet que pot provocar l'existència de nombroses patologies. Els llits que s'eleven 60 centímetres suposen ja un canvi significatiu en la càrrega de feina, encara que asseguren que el més adequat seria que tots els llits tinguessin un sistema d'elevació de, com a mínim, 90 centímetres.

Diversos hotelers de les Illes han destacat que la instal·lació dels llits elevables suposa una gran inversió, però que els resultats i els canvis que implica "són molt beneficiosos".

Per la seva banda, el conseller de Model Econòmic i Turisme, Iago Negueruela, afirma que aquests llits permeten a les cambreres de pis treballar amb un "llindar acceptable" de càrrega de feina. "Tècnicament, el que suposa és que la cambrera no fa els sobreesforços que feia quan feia un llit no elevable; això permet saber quines millores cal introduir en els llits elevables perquè quan s'alcin no calgui acotar-se i que siguin tan ergonòmics com sigui possible", ha sentenciat.

stats