Societat 28/04/2022

La justícia concedeix el permís de maternitat i paternitat a una mestra de Mallorca

La Conselleria d'Educació té 15 dies per recórrer contra la sentència

ARA Balears
1 min
L'Audiència Provincial de Palma. / ARA BALEARS

PalmaLa mestra del CEIP Es Puig de Lloseta, Immaculada Alorda, podrà gaudir del permís de maternitat i paternitat com a família monoparental. El jutjat Contenciós Administratiu número 1 de Palma ha dictat sentència mitjançant la qual reconeix el dret d'Alorda a gaudir de 16 setmanes addicionals que correspondrien a l'altre progenitor.

La professora va presentar la demanda mitjançant l'STEI, i ha estat representada per la lletrada Maria del Mar Dalmau, segons ha informat el sindicat en un comunicat. La decisió es va fer pública aquest dimecres i la Conselleria d'Educació té quinze dies per recórrer contra la sentència. Segons el sindicat, és la primera vegada que s'aconsegueix aquest permís addicional dins els treballadors de l'àmbit educatiu.

L'STEI ha demanat al Govern que "demostri el tarannà progressista i no recorri contra la sentència". Així mateix, l'ens sindical exigeix al govern espanyol que "eviti a les famílies monoparentals passar pel tràngol de la judicialització i faci ja els canvis legislatius necessaris per garantir les 32 setmanes d'acompanyament familiar a tots els nadons, independentment del tipus de família que tinguin".

Precedent

El setembre del 2021, un jutjat d'Eivissa va concedir a la mare de dues bessones –reconeguda com a família monoparental– el permís que li correspondria a l'altre progenitor. La jutgessa li va concedir vuit setmanes més de permís, segons va informar el Sindicat d'Infermeria de les Illes Balears (Satse), que també es va personar a la causa per defensar els drets de la treballadora i va assegurar que era la primera vegada que passava a la Comunitat Autònoma.

stats