Societat 22/10/2021

A judici els quatre joves acusats de violació múltiple a una menor de 16 anys a Palma

La Fiscalia demana, en total, fins a 240 anys de presó

ARA Balears
2 min
Un dels acusats a la seva arribada a l'Audiència.

PalmaLa vista convocada a l'Audiència Provincial de Balears per una violació grupal a una menor d'edat ha acabat sense acord entre les parts, per la qual cosa el cas anirà a judici el 28 de gener de 2022, segons ha informat Europa Press. La Fiscalia demana fins a 240 anys de presó a quatre joves acusats cadascun d'un delicte d'agressió sexual a una menor de 16 anys i cooperador necessari dels altres tres, atès que es tracta d'una violació múltiple de manera simultània.

A més, la Fiscalia demana set anys de presó més per a cada un dels acusats per un altre delicte d'afavoriment de la prostitució de menors. Els processats han acudit a l'Audiència acompanyats de nombrosos familiars i un dels acusats, en arribar, ha negat haver participat en els fets i ha deixat entendre en termes vulgars que les relacions varen ser consentides.

Finalment els acusats han abandonat l'edifici després d'unes quantes hores a l'Audiència tapant-se la cara davant les càmeres amb abrics. Un dels acusats, transportat des de la presó, també ha intentat tapar-se amb una caputxa quan era conduït per la Policia. Els familiars dels processats han increpat els periodistes perquè no enregistrassin i alguns han fet gests insultants cap a les càmeres.

Els fets varen ocórrer el gener del 2016. Segons l'escrit del fiscal, varen succeir al domicili d'un dels dos processats, a Palma. La Fiscalia manté que els al·lots varen entrar amb la víctima a una habitació, forçaren la porta amb un pal i li varen dir que havia de mantenir relacions sexuals amb tots ells.

L'al·lota s'hi va negar, però va acabar mantenint relacions sexuals múltiples per por i davant la impossibilitat de defensar-se. A més, la Fiscalia acusa la persona que vivia a la casa d'haver ofert "vendre" la jove per 1.000 euros a un cinquè acusat per prostituir-la. Aquest darrer es troba a hores d'ara en crida i cerca.

Intent de prostitució

Suposadament, tots dos varen arribar a un acord per repartir-se els guanys. Amb tot, la menor no va arribar a exercir la prostitució. La Fiscalia recull que la víctima, que tenia menys de 16 anys en el moment dels fets, va quedar en estat de xoc després de la violació múltiple i, a conseqüència dels fets, va necessitar tractament psicològic.

Així mateix, el Ministeri Públic aprecia un agreujant de tracte vexatori i actuació conjunta de diverses persones. Juntament amb la pena de presó, la Fiscalia sol·licita ordres d'allunyament en favor de la víctima i una mesura de llibertat vigilada per als acusats durant deu anys, una vegada surtin de presó. Al resident de la casa se l'acusa també d'afavorir la prostitució i demana set anys de presó més per a ell i una multa de gairebé 8.000 euros. També demana una indemnització de 100.000 euros per a la víctima per danys morals.

stats