Societat 06/09/2021

Josefa Costa assumeix la presidència del Consell Escolar de les Balears

Bernat Alemany és el nou vicepresident

ARA Balears
2 min
Josefa Costa, nova presidenta del CEIB.

PalmaLa presidenta de la Federació de Famílies d'Alumnes d'Eivissa, Josefa Costa, ha jurat el càrrec de presidenta del Consell Escolar de les Illes Balears (CEIB) aquest dilluns al Consolat del Mar. Costa ha estat escollida pel mateix CEIB i substitueix Pere Carrió. D'altra banda, el professor Bernat Alemany és el nou vicepresident i substitueix la presidenta de l'Associació de Directors i Directores d'Educació Infantil i Primària, Joana Maria Mas.

Costa ha reivindicat la tasca del Consell Escolar i "la dedicació voluntària dels seus membres", que coneixen "de primera mà la realitat de l'educació". Ha explicat que aquesta institució és un "òrgan de participació ciutadana que els darrers set anys ha esdevingut un canal de connexió entre la comunitat educativa i l'Administració". "És una eina molt valuosa que ens permet introduir canvis que durin al nostre sistema educatiu", ha remarcat. En aquesta línia, ha demanat als partits polítics màxim consens per aprovar la llei educativa perquè només així podrem arribar a una millora generalitzada.

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha assegurat que Costa és una dona amb una gran empenta per reivindicar l’educació equitativa i inclusiva a les nostres illes". D’altra banda, també ha agraït a Alemany "que aporti la seva experiència com a gran referent en termes educatius i històrics a les Illes Balears". La presidenta també ha donat les gràcies a Carrió i Mas per l'etapa al capdavant del CEIB: "Han fet una tasca de normalització, d’obrir-se al diàleg i de poder tornar a fer feina conjunta. Això que sembla tan obvi havia estat anul·lat".

El Consell Escolar de les Illes Balears és el màxim òrgan consultiu en matèria d’ensenyament no universitari dins l’àmbit territorial de les Illes Balears i l’organisme superior de representació en aquesta matèria dels sectors implicats.

stats