Societat 25/02/2022

Joan Miralles, nou president de l'Obra Cultural Balear

El sociòleg comparteix la candidatura amb Magdalena Serra i Catalina Bibiloni com a vicepresidentes

ARA Balears
1 min
Joan Miralles, president de l'OCB.

PalmaJoan Miralles ja és el nou president de l'Obra Cultural Balear (OCB) després que l'assemblea de socis de l'entitat ratificàs aquest dijous l'elecció. La candidatura del sociòleg ha estat l'única presentada a la convocatòria; per tant, la seva elecció estava assegurada. Miralles compartirà candidatura amb Magdalena Serra i Catalina Bibiloni com a vicepresidentes.

Segons va informar l'OCB, un total de 235 socis s'aproparen a la seu de l'entitat, Can Alcover per a aportar el seu vot de suport a la candidatura. Concretament, d'aquests 235 vots, cinc foren en blanc. 16 persones formaran part de la nova junta. Cal recordar que el 13 de desembre de 2021, la junta que ara acaba el seu període —encapçalada per Josep de Luis— va acordar convocar eleccions per a la direcció. Miralles assegura que "és un bon moment per impulsar l'entitat amb una proposta transversal que aglutini sensibilitats i perfils professionals diversos".

En declaracions a l'ARA Balears, Miralles va destacar que "cercam que l'Obra augmenti la presència i el seu rol institucional a tots els nivells, que sigui un referent tant per a l'Administració com per a la ciutadania per a tot el que tingui a veure amb la llengua, la cultura i el país". La intenció de la candidatura és que l'OCB sigui un projecte centrat en les Balears "sense deixar de banda" els altres territoris de parla catalana, i que es reforci el teixit de l'entitat.

Respecte del català, el nou president de l'entitat considera que és vital donar-li major "prestigi" i que sigui vist com un patrimoni de tots. El sociòleg reivindica el vell lema 'Llengua, feina de tots', perquè el català ha de ser una responsabilitat de l'Administració "governi qui governi", però també de la ciutadania.

stats