EIVISSA
Societat 21/03/2015

El popular Joan Marí ‘Botja’ s’asseurà a la banqueta al juny

Els fets contra l’exconseller foren denunciats fa més d’una dècada

Bea Rosselló
2 min
Marí Tur, en una anterior visita als jutjats d’Eivissa.

EivissaLa Justícia dilucirà aquest mes de juny uns fets denunciats fa ara més d’una dècada. Es tracta de les obres que va realitzar l’exvicepresident del Parlament balear i exconseller de Patrimoni del Consell Insular d’Eivissa, Joan Marí Tur, Botja (PP). Aquestes actuacions haurien servit per convertir uns corrals en una casa al terme municipal de Sant Josep, segons va denunciar l’any 2004 el grup del Pacte Progressista al Consell d’Eivissa i a l’Ajuntament de Sant Josep.

En la denúncia s’explicava que Marí Tur, l’any 1997, “va efectuar unes obres d’ampliació il·legals d’uns corrals per convertir-los en habitatges”. I l’any 2003, l’excàrrec del PP va demanar una llicència per ampliar aquests corrals, tot i que es trobaven per sobre de la cota de 200 metres d’altura.

Marí Tur ja va declarar al novembre de l’any 2004 en qualitat de testimoni al Jutjat d’Instrucció número 2 d’Eivissa per les suposades irregularitats comeses a la finca de la seva propietat situada al terme municipal de Sant Josep.

A tot això, la ja desapareguda formació política Els Verds havia presentat una reclamació administrativa l’any 1998 a l’Ajuntament de Sant Josep, que va ser l’administració que va atorgar la llicència a Marí Tur per convertir unes païsses en estructures habitables.

Deu anys després

Ara, deu anys després que s’interposàs la denúncia i gairebé dues dècades després que s’haguessin portat a terme aquestes obres de construcció objecte de la polèmica, Marí Tur s’haurà d’asseure a la banqueta dels acusats. El dia assenyalat per al judici és el pròxim 16 de juny.

Botja, ja retirat de la política activa, assegura que està “tranquil”. Afirma que no li han comunicat la data del judici i apunta que si ho sap és per altres acusats, com són Joan Prats, que va ser el primer batle d’Eivissa de 1979 a 1983, en qualitat d’arquitecte particular, i també l’arquitecte municipal de Sant Josep, Antonio Huerta, per haver informat la llicència al projecte. “Jo el que vaig fer ho vaig fer perquè tenia tots els permisos, i d’allò que no tenia permís no vaig fer obres”, afirmà l’expolític popular, que va ocupar els escons del Consell d’Eivissa i del Parlament balear entre els anys 1991 i 2003 i que va acabar la seva trajectòria com a vicepresident de la Cambra autonòmica.

stats