Violència sexual
Societat 06/06/2023

Investiguen una agressió sexual en grup a una menor a Badalona

Els presumptes autors, alguns dels quals ja estan identificats, també són menors d'edat

2 min
Un cotxe patrulla dels Mossos d'Esquadra a Barcelona en una imatge d'arxiu.

BarcelonaNova agressió sexual en grup a una menor d'edat. Els Mossos d'Esquadra investiguen diversos menors per una agressió sexual en grup a una adolescent a Badalona dissabte passat, cap a les sis de la tarda. La Unitat Central d'Agressions Sexuals, especialitzada en aquest tipus d'atacs, ja s'ha fet càrrec de la investigació i de moment té identificats diversos menors com a presumptes autors de l'agressió sexual, segons han confirmat fonts policials a l'ARA.

La Fiscalia de Menors -que es la primera responsable de la investigació dels delictes comesos per menors, tot i que les mesures que adopti les ha d’avalar un jutge- ja s’ha fet càrrec del cas també i de moment, segons fonts de l’organisme consultades per l’ARA, no ha adoptat cap mesura cautelar vers els menors que ja estan identificats.

La policia té en el punt de mira entre sis i set menors –entre els quals hi hauria el nòvio de la víctima– i algun jove ja adult, segons ha avançat La Vanguardia, que parla de fins a vuit presumptes participants en l'agressió i explica que alguns d'ells han dit a la policia que va ser la parella de la menor qui els va "convidar" a violar la víctima en grup i gravar-ho amb el mòbil. L'adolescent va ser traslladada a l'Hospital de Can Ruti i després a la Vall d'Hebron, on hauria rebut assistència mèdica i psicològica pels fets, que continuen en investigació.

Els Mossos d'Esquadra continuen investigant fins a quatre agressions sexuals més en grup a la ciutat de Badalona des de l'octubre de l'any passat. A diferència d'aquest nou cas, totes s'haurien produït al voltant del centre comercial Màgic, entre les quals la violació en grup d'una menor als lavabos a punta de navalla per part de cinc adolescents, dos dels quals van ser detinguts i la resta estan identificats i amb un seguiment per part de la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència, perquè tenen menys de 14 anys i, per tant, no se'ls pot investigar per la via penal. Un dels presumptes autors ha tornat a ingressar en un centre de menors preventivament, per ordre de l'Audiència de Barcelona.

Agressió sexual durant la celebració de la Champions

D'altra banda, els Mossos d'Esquadra han detingut a Barcelona un home de 30 anys per agredir sexualment una jove de 18 anys a Barcelona durant la celebració de la Champions del Barça a la plaça Sant Jaume. Segons ha avançat la periodista Anna Punsí, l'individu es va masturbar enmig de la multitud i va ejacular a l'esquena de la noia, que anava amb la seva mare. Totes dues van alertar als Mossos d'Esquadra. Un agent de l'ARRO que es trobava al lloc dels fets va apartar l'home i el va arrestar.

Telèfons 24 hores contra les violències masclistes

(gratuïts i confidencials)

Generalitat de Catalunya

Emergències

Mossos d’Esquadra

900 900 120

112

601 00 11 22

(WhatsApp)

Telèfons 24 hores

contra les violències masclistes

(gratuïts i confidencials)

Generalitat de Catalunya

900 900 120

Emergències

112

Mossos d’Esquadra

601 00 11 22

(WhatsApp)

Telèfons 24 hores contra

les violències masclistes

(gratuïts i confidencials)

Generalitat de Catalunya

900 900 120

Emergències

112

Mossos d’Esquadra

601 00 11 22

(WhatsApp)

stats