La setmana que m'espera
Societat 23/04/2022

“Interpret molt Ortega Smith i Almeida perquè són notícia”

L'actor Albert Mèlich explica com serà la seva setmana

2 min
L'actor Albert Mèlich

PalmaLes meves setmanes són molt diferents, però el que no canvia és l’hora que sona el despertador. Sol ser devers les 7.15 h perquè m’agrada tenir una estoneta abans que les meves filles s’aixequin. Faig el cafè tranquil i prepar les motxilles amb els berenars. Elles a les 8 o 8.15 h h ja estan en marxa i les acompany a escola; si no, ho fa la meva parella.

Dilluns dematí hem quedat amb la companyia per fer la implantació de l’escenari per a l’obra Guia de supervivència per al desgel, que estrenarem dijous al teatre Principal de Palma. Jo mateix he construït part de l’escenari fent intrusisme laboral als fusters. És una cosa que m’ha produït molt d’estrès perquè ho havia de combinar amb la interpretació, però n’he après molt. Faig això perquè, ja que l’obra parla de l’emergència climàtica, amb Corcada Teatre i el Somni Produccions ens vàrem proposar fer una funció amb petjada ecològica neutra. Per exemple, no utilitzarem l’electricitat del teatre, sinó que hem comprat unes bateries que carregarem amb energia solar. Això ha fet que el pressupost de l’obra s’hagi disparat i hem hagut de prescindir de l’escenògraf.

A principi de setmana m’avisen si hauré d’anar a gravar el programa Polònia el dimecres o el dijous. Si és així, me’n vaig a Barcelona el dia anterior perquè començam a les 6 del matí. Darrerament interpret Ortega Smith i Martínez-Almeida perquè estan molt d’actualitat, però també faig de Grande-Marlaska o del cantant dels Manel, Guillem Gisbert. Els darrers dies també he posat veu a Gerard Piqué.

Normalment, din allà on puc; si som a Barcelona em donen menú a la tele, però aquí normalment vaig a ca nostra. Els capvespres començam prest la rutina d’anar a dormir, sopam tots quatre junts i me’n vaig a dormir cap a les 22 h perquè deix de ser persona. No tenc energia ni per mirar una sèrie o llegir.

Dimarts imagín que continuarem treballant en l’obra, segurament farem una passada tècnica amb direcció -Xavier Martínez- i els intèrprets –jo mateix, Clara Ingold, Josep Orfila i Mercè Sancho. Dimecres acabarem d’afinar-ne els detalls i dijous serà el gran dia.

Els dies d’estrena no em sol posar nerviós. Tenc moltes ganes que arribi el moment perquè se’m fa llarga l’espera. Venen els meus pares des de Barcelona, així que supòs que després de la funció anirem a prendre alguna cosa amb els companys per comentar la jugada. Divendres tornam a tenir obra.

Segons la gent que vingui, ens faran una pròrroga d’una tercera funció. Si no és així, passarem el cap de setmana amb les nines i, si fa bon temps, anirem a fer una volta per la platja. Serà el moment de posar ordre al calendari perquè tenc molts projectes en marxa, com el rodatge de la nova minisèrie Llim o el de seqüències per a una pel·lícula a Madrid.

stats