Societat 10/07/2018

Uns 800 interins que fan substitucions cobraran el mes de juliol

El pagament es farà mitjançant una indemnització i, per tant, no cotitzarà ni puntuarà

J. R.
1 min
El nou Institut d'Ensenyaments a Distància a debat a la Mesa Sectorial d’Educació

PalmaAquest dimarts s'ha celebrat una Mesa Sectorial extraordinària d'educació en què la Conselleria ha anunciat als representants fiscals que els interins que fan substitucions cobraran finalment el mes de juliol mitjançant una indemnització, de manera que ni cotitzaran ni puntuaran aquest mes. La mesura afecta unes 800 persones, segons els càlculs del sindicat Alternativa, i s'hi haurà de destinar un pressupost d'uns 2,2 milions d'euros.

El portaveu d'Alternativa, Miquel Àngel Santos, espera que la solució d'aquesta mancança mitjançant una indemnització sigui "una mesura temporal" i que el curs que ve pugui fer-se d'una altra manera. La coneguda com a llei Òmnibus aprovada recentment al Parlament incloïa una modificació dels pressuposts perquè els interins que fan substitucions poguessin cobrar el mes de juliol si el 30 de juny continuaven fent feina. Com que això era molt poc comú, s'ha decidit finalment que cobraran el mes de juliol tots aquells que hagin fet cinc mesos i mig de feina, independentment de quan acabin el contracte. D'aquesta manera, la mesura passa d'afectar a només una trentena de docents a prop de 800.

Tanmateix, Alternativa demana que tots els docents que fan substitucions puguin cobrar la part proporcional del sou de juliol en funció dels mesos de feina que han fet durant el curs, de manera que no hi hagi "persones que quedin sense cobrar i a les quals només els falten pocs dies per fer els cinc mesos i mig". Santos també espera que a partir del setembre es pugui aprovar un nou decret d'interins que fixi i aclareixi la normativa i que inclogui el principi que "a la mateixa feina hi correspon el mateix sou".

stats