Societat 01/08/2019

"Panchito' de merda, si et peg una hòstia estàs fotut": insults i amenaces racistes i xenòfobes a un metge

El facultatiu ha denunciat els fets a la Policia i el Col·legi de Metges es presentarà com a acusació particular

Maria Fuster
1 min
Les agressions als metges de les Balears es varen mantenir en 14, durant el 2018

PalmaUn home mallorquí va insultar i amenaçar un metge llatinoamericà que substitueix una doctora al centre de salut Valldargent, ubicat a Palma, concretament al Camp d'en Serralta, segons ha informat el Col·legi de Metges. "Panchito' de merda, si et peg una hòstia estàs fotut, estàs xuclant de la seguretat social", li va proferir l'home al facultatiu.

L'home va anar a la consulta amb l'objectiu d'aconseguir un certificat mèdic i es va mostrar molt exigent respecte de com l'havia de fer el metge i com l'havia d'escriure. Després d'insultar i d'amenaçar d'agredir-lo dins la consulta i a la sala d'espera on hi havia altres pacients, l'home el va intentar empènyer, però el facultatiu es va fer enrere.

La Policia Nacional es va presentar al centre de salut i va prendre declaració als testimonis i a l'afectat, qui va presentar una denúncia, i també el Col·legi de Metges es presentarà com a acusació particular.

L'Observatori d'Agressions del Col·legi de Metges de les Illes Balears (COMIB) va registrar 14 agressions a metges durant el 2018, la mateixa xifra que es registrà l'any anterior. El 36% dels casos registrats correspon a agressions físiques amb una lesió resultant, un 36% dels quals foren amenaces i un 28%, insults.

stats