Societat 25/10/2019

Una institució religiosa triarà els professors, com en el cas del catolicisme

Els requisits són els mateixos que per a la resta de docents: llicenciatura, màster de professorat i C de català

M. F.
2 min
Una institució religiosa
 Triarà els professors, com
 En el cas del catolicisme

PalmaLa Comissió Islàmica d’Espanya presentarà una llista a la Conselleria d’Educació amb els seus candidats a impartir l’assignatura de Religió Islàmica als centres educatius de les Illes, de la mateixa manera que el Bisbat fa cada any amb els professors de Religió Catòlica, que no passen per cap borsí.

Actualment hi ha, segons dades de la Conselleria, 154 professors de Religió Catòlica. Durant el curs 2018-2019, un total de 61.770 alumnes ha rebut aquesta assignatura, que és la suma dels centres públics (25.940) i concertats. L’oferta de l’assignatura de Religió Islàmica s’estén a deu centres educatius de les Illes, però això no vol dir que s’hi incorporin deu docents. “Atendran diferents centres, com fan els professors de Religió Catòlica. Poden ser de dos a quatre”, comenta el director de Planificació i Ordenació de Centres, Antoni Morante.

Mateixos requisits

“El professorat ha de complir els mateixos requisits: titulació superior, màster de professorat i titulació de català de nivell C, assegura Morante.

Ana Faidi, de l’associació de dones musulmanes La Iniciativa, podria ser una de les futures professores. “Soc mestra, tenc el català i també la Comissió Islàmica m’ha donat el document d’idoneïtat per poder impartir classes. Estic a l’espera de l’obertura de la llista. Em fa moltes ganes”, afirma.

Tant Faidi com Morante i fins i tot el delegat de la Comissió Islàmica d’Espanya a les Illes Balears, Mahfouz Abu Mahfouz, dubten si hi haurà professorat suficient amb els requisits per cobrir les necessitats que sol·liciten les famílies musulmanes per als seus fills i filles. Però Mahfouz Abu Mahfouz pensa que només es tracta d’un problema temporal perquè l’objectiu és que el professorat formi part de la comunitat islàmica que viu a les Illes.

El currículum, tant en el cas de la religió catòlica com en el cas de l’islam, l’elabora l’organisme corresponent, el Bisbat o la Comissió Islàmica, però són supervisats per l’Estat.

En el cas de l’assignatura de Religió Catòlica, al principi de la legislatura passada, explica Morante, es va fer un procés d’ordenació del professorat. “Ara es fa en funció dels mèrits que tenen, es fan llistes, com amb els interins, per optar a un centre o un altre. Abans el Bisbat determinava a quin centre anava cada professor.

54.266 alumnes varen triar l’assignatura de Valors Ètics el curs passat, una opció que varen elegir la majoria dels musulmans. Alguns l’any que ve ja tindran dret a cursar una assignatura relacionada amb les seves creences.

stats