Societat 04/04/2014

La Inspecció de Treball qüestiona l'ERO de Coca-Cola

L'informe conclou que la companyia no aporta als sindicats la documentació necessària que al·lega per dur a terme l'ERO

Efe
1 min
MANIFESTACIONS  Els treballadors de Coca-cola de Palma van protestar dissabte.

MadridLa inspecció de Treball ha qüestionat en un informe l'ERO de l'embotellador únic de Coca-Cola, Coca-Cola Iberian Partners (CCIP), per manca d'informació que el justifiqui, perquè no esclareix la incidència en els treballadors temporals i per no informar de les raons d'acomiadament de forma prèvia, entre d'altres motius.

L'informe conclou que la companyia no aporta als sindicats la documentació addicional sol·licitada que clarifiqui els criteris perquè es puguin apreciar "d'una forma clara i precisa" les causes productives i organitzatives que la companyia al·lega per dur a terme l'ERO.

A més a més, l'empresa tampoc ha aportat informació que expliqui les transferències de producció entre plantes, la gestió de mercats, el subministrament de les plataformes del producte i tot el que "identifiqui i clarifiqui de manera precisa l'impacte de l'ERO".

Coca-Cola Iberian Partners, segons l'informe, tampoc aporta la incidència del tancament de determinades plantes que repercutirà sobre els treballadors amb contractes temporals.

Segons la inspectora que firma el text, María Foret, la companyia hauria d'haver dedicat més temps a l'estudi i explicació del pla de reorganització, "més encara quan l'empresa ha manifestat que ja al juny del 2013 es va sol·licitar a una companyia experta un informe sobre la reorganització Coca-Cola Iberian Partners".

Foret afirma que no s'ha pogut entrar en la valoració sobre si els criteris de designació dels treballadors són discriminatoris o no a la data de l'informe, ja que no existeix cap relació normativa de treballadors afectades distingint entre extincions i recol·locacions.

stats