PALMA

Infraestructures inverteix 100.000 euros en la remodelació de les voravies del carrer del Pare Bartomeu Pou

El batle de Palma i el regidor d’Infraestructures i Accessibilitat han visitat les obres, que finalitzaran en dos mesos i no afectaran al trànsit

El batle de Palma, Antoni Noguera, i el regidor d’Infraestructures i Accessibilitat, Rodrigo Romero, han visitat aquest dijous dematí les obres de remodelació de les voravies del carrer del Pare Bartomeu Pou, que començaren l’any passat i que finalitzaran aquest 2019. A aquestes obres s’ha invertit un total de 99.153,35 euros i amb les quals es millorarà un total de 1.876,12 metres quadrats de via.

El batle Antoni Noguera s’ha mostrat “molt satisfet” amb aquest nou contracte de vialitat que “ens dona la seguretat que estam cuidant la ciutat”. Respecte a les obres al carrer del Pare Bartomeu Pou, ha assegurat que s’hi fa una obra important de manteniment, de reparació i de l’accessibilitat: “Estam responent a tenir una ciutat més cuidada, i una ciutat més cuidada és una ciutat més estimada”.

El regidor Rodrigo Romero ha explicat que les obres consisteixen en una millora de l’accessibilitat i l’estètica del carrer, amb un nou paviment “que en facilita la neteja”. La total renovació d’aquest carrer, ha dit, “era una reclamació dels veïnats i dels comerciants, ja que és un carrer molt transitat i vital per al barri”.

Romero ha recordat també que es faran més obres als barris i que el plec per a aquestes obres ha augmentat un 40 per cent respecte de l’anterior: “Això ens permet no només un manteniment preventiu i correctiu, sinó també fer més actuacions com aquesta”. A més de les voravies, també s’ha revisat en aquesta zona l’enllumenat públic, “que permet augmentar la seguretat els vespres”, ha afegit.

Treballs

Segons l'Ajuntament de Palma, els treballs actuals al tram entre els carrers de Sant Joaquim i 31 de Desembre no afectaran en cap cas al trànsit rodat de vehicles. No obstant això, sí s’empraran alguns aparcaments com a zona de pas per als vianants, ja que no es podrà passar per les voreres durant els dos mesos d’obres. En una primera fase es remodelaran les voravies dels números parells, entre Sant Joaquim i Blanquerna, i posteriorment, entre Blanquerna i 31 de Desembre.

Romero també ha recordat que s’està treballant en la millora de les voravies del carrer del Marquès de la Fontsanta i el camí de les Meravelles, a s’Arenal. En aquestes obres s’han invertit 116.384,45 i 51.144,09 euros, respectivament, i la seva finalització està prevista el mes de febrer. Al carrer del Marquès de la Fontsanta s'han asfaltat 1.500 metres quadrats (en queden 750) i al camí de les Meravelles, 125 (en queden 140) al segon.

A aquestes quantitats de doblers s’haurà d’afegir el cost de tractament de residus de construcció generats en cada obra, cosa que suposa aproximadament un 30 per cent del pressupost total de les tres.

EDICIÓ PAPER 12/10/2019

Consultar aquesta edició en PDF