Societat 21/08/2020

Incrementen els controls per posar fi als robatoris de garrova

Agricultura, Delegació de govern i FELIB han articulat un procediment per verificar l’origen del fruit que es comercialitza

Ara Balears
1 min
Imatge d'una garrova.

PalmaArran dels darrers robatoris de garrova a diferents finques de Mallorca, la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació, la Delegació de govern i la Federació d’Entitats Locals de les Illes Balears (FELIB) s’han coordinat per elaborar un procediment per posar fi als robatoris d'aquest fruit.

Segons ha informat la Conselleria d'Agricultura en un comunicat, els tres hem establert uns controls per recollir tota la informació sobre l’origen de la garrova que es comercialitza i impedir així la venda d’aquella que ha estat robada. Amb aquest procediment, qualsevol venda de garrova a una cooperativa, emmagatzemador o a qualsevol altre operador econòmic haurà d’estar acompanyada d’una fitxa firmada pel titular de la finca autoritzant l’operació i per a qui realitzi la venda.

La fitxa haurà d’emplenar-se amb informació sobre la finca d’origen i la seva titularitat, entre d’altres dades, que seran obligatòries perquè el producte es pugui comercialitzar. A més, totes les parts implicades en les operacions de venda disposaran de còpies d’aquesta fitxa i l’hauran de demanar en tots els casos. D’altra banda, l'equip Roca (Robatoris en el Camp) de la Guàrdia Civil podrà inspeccionar els magatzems i locals de les cooperatives i demanar els comprovants de les compres.

Aquesta no és la primera campanya en què es registren robatoris d'aquest fruit, però enguany la garrova és un producte molt cotitzat en el mercat agrícola a causa de la pujada de preu del seu fruit, el garroví, que s’utilitza en l’elaboració de molts productes.

stats