La incidència de covid-19 al nucli de Manacor es redueix a la meitat en dues setmanes

L'Ajuntament ha tornat a insistir a aixecar el tancament perimetral i Salut assegura que quan la situació sanitària ho permeti es relaxaran les mesures restrictives

La incidència acumulada de covid-19 a 14 dies s'ha reduït a la meitat en dues setmanes al nucli urbà de Manacor, segons ha informat la Conselleria de Salut en un comunicat. En concret, a la zona bàsica de sa Torre - Manacor (que correspon al nucli del municipi), el 2 de novembre hi havia una incidència pic de 1.054 casos per 100.000 habitants, mentre que el 15 de novembre aquest índex havia davallat fins als 525,18. Així i tot, encara dobla el de les Balears, que se situa en 256,7 casos. La taxa de positivitat a set dies també ha baixat del 24,36% de dia 28 d'octubre a un 8,4% dia 15 de novembre.

Per al conjunt del municipi, la incidència acumulada a 14 dies s'ha reduït, però no tant com al nucli: ha passat de 687 contagis el 28 d'octubre a 497,6 el 15 de novembre. Quant a la taxa de positius en proves diagnòstiques, la baixada més important: d'un 21% a un 7,8% entre aquests dos períodes. Pel que fa als casos nous diaris, el descens és de 35 positius del 2 al 15 de novembre.

La consellera de Salut, Patrícia Gómez, s'ha reunit aquest dimarts amb el batle del municipi, Miquel Oliver, per compartir les dades epidemiològiques actualitzades i abordar les restriccions vigents per contenir els contagis. Salut ha assegurat que fa "un seguiment diari" dels indicadors i que, quan aquests ho permetin, es relaxaran les mesures. Tot i que els índexs milloren, la incidència encara és de gairebé 500 casos per 100.000 persones, el doble que la de les Balears i lluny dels 60 casos marcats per la Unió Europea per considerar-se un lloc fora de risc.

Per la seva banda, el Consistori manacorí ha tornat a demanar que s'aixequi el tancament perimetral perquè el considera "impossible" de complir. En aquest sentit, Oliver ha insistit que es desconfini el municipi però es mantinguin la resta de mesures i els agents policials patrullin per controlar que aquestes es compleixin. També han reclamat a Salut més "transparència informativa" pel que fa a les dades d'incidència de contagis, "perquè les mesures puguin ser compreses i compartides per part de la ciutadania".

El batle de Manacor, al Govern balear: "No ens deixeu sols"

EDICIÓ PAPER 28/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF