Societat 07/03/2022

L'IMAS defensa el paper "clau" de les institucions en les detencions pel cas de corrupció de menors

S'han detingut tres persones més en una investigació que ja suma 20 imputats

ARA Balears
1 min
La façana del Consell Insular de Mallorca.

L’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS) ha valorat en un comunicat "el bon funcionament i seguiment escrupolós dels protocols i instruccions" i la coordinació amb els cossos i forces de seguretat, després de la detenció de tres persones relacionades amb un delicte de corrupció de menors comès entre el 2018 i el 2019.

En aquest sentit, des de la institució insular han recordat que des del gener de 2020 existeix una Comissió Interinsular integrada per l’IMAS, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil i representació de totes les administracions públiques, entitats i organismes encarregats de vetllar per la protecció de les persones menors d’edat amb la finalitat de tractar els avanços i necessitats per millorar-ne els protocols.

Igualment, en el comunicat també alerten de la necessitat d’incrementar la pressió social pel que fa a aquelles persones que s’aprofiten d'infants i joves vulnerables per obtenir un benefici sexual o econòmic.

Finalment, l’IMAS ha agraït la implicació i indagacions dels cossos i forces de seguretat i de tots els professionals que fan feina a l’àrea d’Infància i Família, claus a l’hora d’informar de qualsevol indici.

stats