Societat 17/02/2022

Una comissió europea s'entrevistarà amb Armengol i Cladera pels casos d'explotació sexual a menors tutelades

Els responsables del Parlament Europeu arribaran a Mallorca el 12 d'abril

ARA Balears
2 min
Ple del Parlament Europeu, en una imatge d'arxiu

PalmaEl Parlament Europeu ha iniciat els tràmits per entrevistar-se amb diversos alts càrrecs polítics balears, entre els quals destaquen Francina Armengol, Catalina Cladera i Fina Santiago, pels casos d'explotació sexual de menors tutelades a les Illes Balears, segons es desprèn d'una sol·licitud registrada al Parlament de les Illes Balears per la Comissió de Peticions del Parlament Europeu aquest dimecres. A l'escrit exposen que tenen intenció d'arribar el 12 d'abril a Mallorca, on es pretenen dur a terme entrevistes amb els principals polítics i alts càrrecs de Mallorca que tenen relació directa o indirecta amb els casos de les menors tutelades. Segons ha pogut comprovar l'ARA Balears, cap dels vuit polítics i responsables del cas no ha rebut cap citació ni té constància que s'hagi d'entrevistar amb els representants del Parlament Europeu.

A la sol·licitud, Carolina Lecocq, secretària de la Comissió de Peticions del Parlament Europeu, ha demanat al Parlament illenc amb qui poden parlar per tal que se'ls habiliti una sala de la institució on els diversos responsables europeus puguin dur a terme les entrevistes amb els polítics illencs i fer les tasques necessàries per a la investigació.

Durant la seva estada a l'illa els 24 responsables de la investigació, entre els quals hi ha un total de 16 diputats europarlamentaris, duran a terme la seva pròpia investigació i, a més dels polítics ja esmentats, s'entrevistaran amb l'expresident de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS) i actual conseller de Presidència, Javier de Juan; el vicepresident de l'IMAS, Jaume Tortella, i els dos directors de l'Oficina de Defensa del Menor que hi ha hagut aquesta legislatura, Serafín Carballo i Josep Lluís Riera; el fiscal de menors de la Fiscalia de les Balears, José Díaz, i el responsable de la Unitat d'Atenció i Família de la Policia Nacional, David López de Val.

Aquesta missió d'investigació del Parlament Europeu es va aprovar el passat 30 de setembre a petició de Vox. En aquell moment el PP també va defensar que aquesta Comissió Europea és la millor solució davant la negativa del PSIB i Podem de crear una comissió política. La iniciativa s'aprovà amb els vots a favor de partits com Ciutadans, el PP i Vox, mentre que Podem i el PSOE hi varen votar en contra.

stats