El GOB demana a la ciutadania que no vagi als illots de les Balears

L'entitat assenyala que el confinament ha fet encara més evident la importància biològica d'aquests "santuaris naturals" 

El GOB ha demanat aquest dilluns no anar als illots de les Balears perquè "tenen una importància biològica extraordinària". L'entitat destaca que aquesta primavera, a causa del confinament, a alguns d'aquests "santuaris naturals" s'hi han instal·lat espècies d'aus amenaçades, com la gavina roja o el picaplatges camanegre, que en aquests moments s'hi estan reproduint. Així, afirmen que amb el retorn de l'activitat nàutica i el bany, si la gent va als illots, pot "causar el fracàs en la reproducció de moltes parelles d'aus, o l'abandonament complet de les colònies de cria". 

Des del cap de setmana passat, voluntaris del GOB, amb el suport de la Conselleria de Medi Ambient i del Parc Nacional de Cabrera, participen en un dispositiu de vigilància i informació per evitar molèsties a una gran colònia de cria de gavina roja que s'ha instal·lat en un illot molt proper a una zona urbana. L'entitat ha assenyalat que "no tenim capacitat per estendre el dispositiu a altres illots que també s'han colonitzat, per la qual cosa apel·lam a la responsabilitat dels ciutadans". 

Més enllà d'aquesta petició urgent per evitar el fracàs de la reproducció de les aus aquesta primavera, el GOB també ha reclamat a la Conselleria de Medi Ambient la protecció legal de tots els illots de les Balears per tal de garantir les mesures adequades per a la conservació dels seus valors naturals extraordinaris.

Entitats socials qualifiquen de "suïcidi" i "traïció" el decret del Govern per reactivar les Balears

EDICIÓ PAPER 27/06/2020

Consultar aquesta edició en PDF