Societat 22/10/2018

Els taxis de les Illes es podran sol·licitar mitjançant una aplicació

El Govern també crearà 50 llicències VTC que operaran en temporada alta

Maria Llull
2 min
El Govern desenvoluparà una aplicació per contractar el servei de taxis.

PalmaEls ciutadans de les Illes Balears podran sol·licitar un servei de taxi mitjançant una aplicació a partir de la pròxima temporada turística. Ho ha anunciat aquest dilluns Marc Pons, conseller de Territori, Energia i Mobilitat, després de la reunió del Consell Balear del Transport. "El taxi s'ha d'adaptar a la demanda actual i s'ha de poder captar l'oferta en qualsevol lloc", ha afirmat Pons.

Malgrat que aquesta aplicació de moment no és res més que un projecte, des del Govern esperen que ja estigui operativa per a la pròxima temporada turística. "Estam enfeinats en converses amb la Direcció General de Tecnologia per posar en marxa un concurs públic. És un tema complex que també requereix una part de gestió interna", ha comentat el director general de Transports, Jaume Mateu. L'Executiu havia considerat la possibilitat d'utilitzar alguna aplicació ja existent, però s'ha optat per fer-ne una de nova que s'adapti a la realitat de les Illes.

50 noves llicències VTC

Marc Pons també ha insistit que el Govern crearà 50 llicències VTC que operaran en temporada alta, novetat que ja anuncià el passat abril. "Es farà un decret específic per crear 50 VTC estacionals que operaran a Mallorca de maig a setembre. Aquestes llicències serviran per garantir la qualitat del servei en temporada alta", ha dit. S'atorgaran anualment mitjançant concurs públic i s'espera que estiguin operatives "a partir del maig del 2019".

Els taxis de les Illes es podran sol·licitar mitjançant una aplicació

L'aspiració de l'Executiu és que el model de transport es mantingui com fins ara. "No volem la ultraliberalització del sector", ha assenyalat Jaume Mateu. Les VTC quedaran en la mateixa proporció i les mateixes condicions, amb "vehicles d'alta qualitat i un sistema de contractació prèvia".

stats