Societat 18/03/2021

Melià, Iberostar i Riu exigeixen accelerar la vacunació a les Balears

El conseller de Turisme, Iago Negueruela, insisteix en la importància de "fer bé" la reobertura

ARA Balears
2 min
Els primers 200 turistes alemanys s'allotgen a la Platja de Palma

PalmaMelià, Iberostar i Riu han exigit l'acceleració de la vacunació massiva de la població de les Balears per reobrir els hotels i començar la temporada turística amb garanties de seguretat sanitària. Aquestes grans companyies mallorquines també han defensat que es posin en marxa com més aviat millor els certificats de vacunació i que s'obrin corredors turístics entre els principals països emissors i l'Arxipèlag. Les tres empreses han participat en la presentació del llibre El turismo que viene, que s'ha duit a terme aquest dijous al Palau de Congressos de Palma, segons ha informat l'agència Efe. També hi ha assistit el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, que ha tornat a insistir en la importància de "fer bé" la reobertura de les Balears. "Hem de continuar sent la principal destinació sanitària de la Mediterrània en matèria de seguretat", ha dit.

El vicepresident executiu i conseller delegat de Melià, Gabriel Escarrer, ha assegurat que les empreses no poden "continuar hivernant" i s'ha mostrat esperançat perquè la planta hotelera de les Balears pugui obrir el maig i el juny. L'hoteler ha criticat la "lentitud" del procés de vacunació i ha explicat que les companyies hauran de ser "àgils" per oferir productes atractius a uns clients amb menor poder adquisitiu a causa de la crisi.

Per la seva part, el president del Grup Iberostar, Miguel Fluxá, ha considerat que les empreses necessiten una digitalització més gran en un escenari postcovid, i ha posat sobre la taula el fet que això implicarà una reducció de personal, encara que "no molt gran". Des de Riu, Carme Riu ha remarcat que aquesta crisi també ha de servir per acabar amb "el turisme incívic" de gatera i per canviar el model de zones com la Platja de Palma o Magaluf.

En el seu torn, la presidenta de la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca, Maria Frontera, ha manifestat que la reobertura i la recuperació seran "lentes i progressives". Ha criticat les autoritats europees per la lentitud a posar en marxa el passaport de vacunació, a més de reclamar que s'acceleri la vacunació. "Mallorca és una destinació segura. Estam preparats", ha sentenciat.

stats