Societat 20/01/2021

Hotelers de les Balears critiquen la previsió que fa Sánchez sobre la recuperació del turisme a final d'estiu

Tant la FEHM com l'ACH consideren que el president del govern espanyol "ha de lluitar i treballar per agilitar la vacunació"

Ara Balears
1 min
Turistes a l'aeroport de Palma

PalmaLa Federació Empresarial Hotelera de Mallorca (FEHM) i l'Associació de Cadenes Hoteleres (ACH) han criticat que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, situï la recuperació de la temporada turística a final d'estiu. "Les declaracions del president sobre la capacitat de reprendre l'activitat turísticament a final d'estiu, quan estigui vacunat el 70% de la població, són inadmissibles perquè perjudiquen el sector i allunyen encara més les possibilitats de recuperació", ha dit la presidenta de la FEHM, Maria Frontera.

Tant la FEHM com l'ACH consideren que Sánchez "ha de lluitar i treballar per agilitar la vacunació" i que ha de posar "tots els mitjans necessaris per fer baixar la corba", apunten les patronals en una nota. Així mateix, han insistit que Sánchez enviï un "missatge clar, contundent i de tranquil·litat per contribuir a la recuperació turística".

Per altra banda, sol·liciten anar més enllà de la continuïtat dels Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO). "S'ha d'establir immediatament un pla de rescat al turisme i flexibilitzar les normes necessàries perquè altres administracions no s'escuden en problemes administratius per no habilitar mecanismes que rebaixin les càrregues fiscals", apunten.

stats