Economia 09/02/2021

Hotelers i empresaris de Mallorca creen el moviment SOS Turisme per demanar ajudes urgents per al sector

Exigeixen una pla de rescat i la reducció de càrregues fiscals

Catalina Riera
1 min
Turistes que arriben amb mascareta a l'aeroport de Son Sant Joan

PalmaHotelers i empresaris de les Mallorca han creat el moviment SOS Turisme per demanar ajudes urgents per al sector a causa de la situació de paràlisi en què es troba, segons ha avançat Diario de Mallorca i ha confirmat l'ARA Balears. La presentació serà divendres a la zona del Llevant de Mallorca perquè "gran part del moviment sorgeix d'aquest indret de l'Illa", segons han apuntat fonts de la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca (FEHM). S'han sumat a aquest moviment una trentena de patronals.

En concret, demanen un pla de rescat amb ajudes directes i reducció de càrregues fiscals. Consideren clau conèixer el pla de vacunació i que arribi a un 70% de la població abans de l'estiu.

La protesta no es farà al carrer, sinó que s'instal·laran llençols, lones i pancartes amb la paraula 'SOS' a les façanes dels establiments turístics.

L'Associació Balear de l'Empresa Familiar (ABEF) és una de les entitats que s'han sumat a aquest moviment. Segons recull l'agència Efe, la presidenta de l'ABEF, Esther Vidal, manifesta que "tornar a renunciar a la temporada turística suposaria la caiguda absoluta de l'economia balear". "Només amb la voluntat real i accions contundents podrem sortir de la crisi econòmica en què ens trobam", ha afegit. Cal destacar que aquest moviment també té el suport de patronals com la Confederació d'Associació d'Empresaris de les Balears (CAEB) i la Petita i Mitjana Empresa de Mallorca (PIMEM).

stats