Societat 17/03/2021

Salut deixarà de vacunar uns 14.000 illencs a causa de la paralització d'AstraZeneca

La consellera Patricia Gómez va explicar que estava previst que cada cada dia rebessin la dosi 600 persones a Mallorca, 200 a Menorca i 220 a les Pitiüses

M.C.
1 min
Un home rebent la vacuna d'AstraZeneca.

PalmaFins aquest dilluns la Conselleria de Salut tenia previst que cada dia rebessin la vacuna d'AstraZeneca 600 persones a Mallorca, 200 a Menorca i 220 a les Pitiüses. Tot i això, si la paralització de la vacuna dura 15 dies, tal com va informar la consellera Patricia Gómez, farà que uns 14.000 illencs deixin de rebre la dosi, segons han avançat diferents mitjans de comunicació i ha confirmat l'ARA Balears.

Aquesta previsió podria canviar si des de l'Agència Europea del Medicament emeten el seu dictamen sobre els casos de trombosi detectats, però si es manté la paralització, i sempre d'acord a les previsions de Salut, la xifra es mantindria. Convé recordar que el mateix dia que varen paralitzar l'AstraZeneca estaven citades unes 3.000 persones que havien de rebre la primera dosi.

Ara com ara a les Illes Balears no s'han detectat efectes adversos greus en les 5.500 vacunes del lot afectat que fins ara s'havien posat, tot i això des de Salut varen demanar que la gent que havia rebut la primera dosi durant els darrers 14 dies estàs atenta per si pateixen mal de cap intens. A més, han activat un telèfon (971 211 998) de consultes sobre la vacuna que estarà actiu les 24 hores del dia.

Segons va informar el Ministeri de Sanitat aquest dilluns, només s'han detectat 11 casos d'aquest tipus de trombosi d'entre 17 milions de persones vacunades arreu del món. Un dels casos s'ha detectat a Espanya aquest cap de setmana, tot i que no n'han transcendit més detalls.

stats