Societat 23/03/2021

El Govern vol tancar l'interior dels bars i dels restaurants de Mallorca

Aquesta decisió es prendria a causa de l'augment de casos de covid-19 que hi ha hagut durant la darrera setmana

ARA Balears
1 min
Una terrassa durant la pandèmia.

PalmaEl Govern de les Illes Balears vol tornar a tancar l'interior dels bars i restaurants de Mallorca per l'augment de casos de covid-19 que s'ha registrat durant els darrers dies, segons han avançat diferents mitjans locals i ha pogut confirmar l'ARA Balears. Aquesta decisió es comunicarà aquest dimarts horabaixa a la Mesa de Diàleg Social i s'aprovarà dimecres.

Cal recordar que fa només una setmana l'Executiu va permetre que es pogués tornar a utilitzar l'interior d'aquests establiments i, en teoria, s'havia de revisar aquesta norma després de les vacances de Setmana Santa. Tot i això, en el moment en què varen decidir començar a relaxar les restriccions, ja varen informar que es tornarien a endurir si els casos tornaven a augmentar.

Aquest mateix dilluns, el Govern ja ha mostrat preocupació per l'augment dels casos de coronavirus a les Illes i la presidenta del Govern, Francina Armengol, ha assegurat que "estam en un moment molt difícil" i que la seva prioritat "és salvar vides i evitar contagis". Per això, l'Executiu també considera la possibilitat de fer un tancament perimetral per illes com a mesura per frenar els contagis.

Per part seva, el portaveu del Govern i conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, ha dit que encara que la situació dels hospitals continua millorant: "Mallorca i Menorca han començat a experimentar creixements".

Respecte de la mobilitat que s'espera durant les vacances de Pasqua, el portaveu ha exigit al govern espanyol que controli "un per un" tots els viatgers estrangers, com fa l'Executiu autonòmic "amb els viatgers estatals". "Ens preocupa molt la mobilitat. Volem màxima conscienciació i seguretat", ha dit.

stats