Societat 03/05/2021

El Govern deixa clar que mantindrà restriccions després de l'estat d'alarma, però no diu quines

L'Executiu farà públiques les noves mesures abans que acabi aquesta setmana

2 min
Iago Negueruela i Josep Marí després de la reunió del Consell de Govern d'aquest dilluns

PalmaEl portaveu del Govern i conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, ha assegurat aquest dilluns després de la reunió del Consell de Govern que es mantindran les restriccions després de l'estat d'alarma, encara que no ha volgut aclarir quines es podran mantenir en la nova situació legal. "Estam treballant en el marc jurídic. Per descomptat que hi haurà restriccions i continuam amb la desescalada lenta. Les mesures han funcionat fins ara i les volem mantenir per protegir els ciutadans", ha explicat Negueruela, sense concretar respecte del toc de queda, més enllà que es comunicarà si es manté o no "dins el termini i en la forma escaient".

Quant a si es podrà mantenir el toc de queda, Negueruela s'ha limitat a respondre que les restriccions que hagin de continuar vigents després d'acabar l'estat d'alarma es faran públiques una vegada s'hagi estudiat el marc normatiu, s'hagi consultat els experts i s'hagi parlat amb els agents socials. El portaveu tampoc no ha volgut aclarir si a la Mesa de diàleg social es considerarà la possibilitat d'obrir l'interior de bars i restaurants.

Ara bé, Negueruela ha deixat clar que es tindrà en compte la situació epidemiològica de cada illa per aplicar les restriccions. Pel que fa a la possibilitat que el Regne Unit obri les portes als viatges a les Balears, el conseller ha replicat que "el Govern no mira el que fan altres països per prendre les seves decisions, sinó que ho fa en funció de la situació epidemiològica". "El fonamental és el control de la pandèmia", ha afegit.

El final de l'estat d'alarma coincideix precisament "amb la revisió que es fa cada 15 dies de les restriccions", ha explicat Negueruela. "Els experts diran quines decisions hem d'adoptar i després s'informarà els agents socials i els ciutadans", ha continuat, a més de recordar que ja hi va haver "un marc jurídic amb mesures abans de l'estat d'alarma".

stats