Societat 08/04/2021

El Govern vol mantenir el toc de queda quan acabi l'estat d'alarma

El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, confia que s'hi pugui arribar a un acord amb l'executiu espanyol

1 min
La plaça de Cort de Palma, buida després del toc de queda

PalmaEl portaveu del Govern i conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, ha expressat aquest dimecres que l'Executiu és partidari de mantenir el toc de queda –ara és de 22 h a 6 h– quan acabi l'estat d'alarma el 9 de maig. "Ja vàrem tenir un període sense estat d'alarma i totes les restriccions varen ser avalades pel Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB). Ara analitzam la situació posterior al 9 de maig", ha dit. "S'ha demanat al govern espanyol mantenir el toc de queda perquè és una eina molt important", ha continuat. El portaveu ha indicat que confia que es pugui arribar a "un acord" sobre el toc de queda.

Com ja ha fet en diverses ocasions la presidenta del Govern, Francina Armengol, Negueruela ha manifestat que el Govern vol "el màxim d'eines possibles" per enfrontar-se a la pandèmia després del 9 de maig i també ha remarcat la importància que es comenci a "accelerar la vacunació". Precisament sobre els dubtes que hi ha al voltant de la vacuna d'AstraZeneca, els quals podrien retardar la vacunació massiva, el conseller ha assenyalat que l'Executiu sempre ha adoptat "el que diuen els experts sanitaris". "Amb tot l'esforç que s'ha fet, ara que es comença a accelerar el procés de vacunació té sentit comptar amb totes les eines per garantir la seguretat de la població. És un debat que s'haurà de tenir i confiam en un acord en aquest sentit", ha sentenciat.

stats