Societat 27/01/2022

El Govern rep més de 5.000 sol·licituds de baixa laboral per covid-19 en set dies

A més, també s'han presentat 153 sol·licituds per incapacitat transitòria per ser contacte estret

ARA Balears
1 min
És més barat viatjar a Alemanya a fer-se una PCR que fer-se-la a la sanitat privada

PalmaLa Conselleria de Salut ha rebut 5.052 sol·licituds de baixa laboral per ser positius en coronavirus des de divendres passat, quan es va habilitar la pàgina web que permet presentar aquestes demandes. Es tracta de persones que han donat positiu a partir del 21 de gener, segons ha informat Europa Press. A més, també han rebut 153 sol·licituds d'incapacitat transitòria per contacte estret.

Pel que fa al seguiment dels casos clínics vulnerables, com ara les dones embarassades o les persones immunodeprimides, s'han registrat un total de 289 peticions, de les quals 228 a Mallorca, 17 a Menorca i 44 a les Pitiüses. Així mateix, en relació amb els tests de farmàcia, des del 24 de gener s'han registrat 103 sol·licituds, dels quals 61 han donat positiu i 42 han donat negatiu.

Cal recordar que els illencs que donin positiu i necessitin una baixa, la poden demanar telemàticament. Les demandes que entrin per aquesta via les gestiona un equip de vuit metges jubilats. Per norma general, al cap de set dies es dona l'alta, i si la persona necessita més dies ha de cridar a un telèfon especial per sol·licitar-ho. L'objectiu d'aquest sistema és evitar la saturació que té el servei d'Inspecció Mèdica (que tramita les baixes) a causa del gran nombre de contagis que hi ha en aquesta sisena onada.

Tota aquesta informació està detallada en un nou espai web que ha habilitat el Servei de Salut, estructurada en quatre apartats: el primer, per saber què s'ha de fer si es tenen símptomes compatibles amb el covid-19; el segon, instruccions després de donar positiu; el tercer, què cal fer en cas de ser contacte estret sense símptomes, i el quart, passes a seguir en cas d'una prova negativa. 

stats