Societat 18/06/2020

El Govern rectifica i autoritza l'obertura dels petits locals d'oci nocturn a partir d'aquest dilluns

Podran obrir les discoteques que tinguin un aforament autoritzat que no superi les 300 persones

Ara Balears
1 min
Imatge d'arxiu de l'interior d'una discoteca.

PalmaEl Govern balear finalment ha rectificat i permetrà l'obertura dels locals d'oci nocturn a partir d'aquest dilluns, dia 22 de juny. Així, l'Executiu fa marxa enrere en la prohibició d'obrir aquest tipus d'establiments en la fase 3. No obstant això, només podran fer-ho aquells locals que tinguin un aforament autoritzat que no superi les 300 persones. A més, queden exclosos d'aquesta autorització els establiments ubicats a les zones turístiques de la Platja de Palma, Magaluf i Sant Antoni, a Eivissa.

El conseller de Turisme, Iago Negueruela, ha confirmat aquest dijous aquesta nova mesura al president de l'Associació Balear de l'Oci Nocturn i entreteniment (Abone), Jesús Sánchez, en una reunió que ha mantingut la patronal amb el Govern.

D'aquesta manera, a partir de dilluns les discoteques i bars musicals tornaran a obrir, però no estarà permès el ball a les pistes, amb la col·locació de taules i cadires a l'interior dels locals. De moment, les sales de festa que superin l'aforament de 300 persones hauran de restar tancades.

El document, que ha de ser aprovat aquest divendres al Consell de Govern, preveu que tant aquests establiments com els restaurants redueixin l'horari d'obertura i hagin de tancar les portes a partir de la 1 h de la matinada. No obstant això, i segons ha confirmat el president d'Abone a l'ARA Balears, la patronal del sector ha demanat que el tancament sigui a les 2.30 h, per tal de diferenciar l'oci nocturn de la restauració. "Mantindrem una reunió amb el Govern cada 15 dies per veure com avança la situació de la pandèmia i quines noves mesures es poden prendre per millorar la situació del nostre sector", ha destacat Sánchez.

stats