Societat 21/08/2020

El Govern preveu tancar els prostíbuls de dia per evitar-hi contagis de coronavirus

L'Advocacia de la Comunitat treballarà aquest cap de setmana en una nova resolució

A. T.
2 min
El coronavirus allibera 15 víctimes d’explotació sexual

PalmaLa consellera de Salut del Govern balear, Patricia Gómez, ha informat aquest divendres migdia que l'Advocacia de la Comunitat està treballant en una nova resolució per tancar els prostíbuls de dia. Aquesta decisió arriba després de rebre una carta de la ministra d'Igualtat, Irene Montero, en què insta les comunitats autònomes a tancar aquests locals.

Cal tenir en compte, però, que la majoria de prostíbuls estan registrats com a negocis hotelers i, per tant, ja es veuen afectats per les darreres mesures implantades pel govern espanyol i acordades amb les comunitats contra la propagació del virus. Tot i això, Montero va enviar dijous una carta als consellers d'Igualtat autonòmics per demanar que es prenguin mesures de la mateixa manera que s'ha fet en bars, restaurants i discoteques.

Respecte d'aquest tema, Gómez ha afirmat que aquests locals estaven inclosos en les restriccions d'oci nocturn i associat al consum d'alcohol. "El que són table dances i aquesta mena de locals també han d'estar tancats per normativa", ha puntualitzat. De moment, la mesura està en mans de l'Advocacia de la Comunitat, que treballarà durant el cap de setmana per tancar els que queden oberts, és a dir els diürns, la setmana que ve.

A més del tancament, la ministra demana que es recuperin els recursos habitacionals i d'atenció sanitària per protegir les dones en situació de vulnerabilitat posats en marxa durant l'estat d'alarma i que s'ofereixin alternatives dignes a les treballadores sexuals. "No hi ha treva per a l'explotació sexual i la indústria proxeneta", ha afirmat en una entrevista a RNE, en què ha qualificat la situació de "paradoxal" i ha assenyalat la doble situació de vulnerabilitat de les treballadores sexuals davant la pandèmia.

stats