Societat 01/02/2021

El Govern, sobre la darrera manifestació contra les restriccions: "De cap manera donam suport que es faci de manera irregular"

La portaveu de l'Executiu, Pilar Costa, critica que la protesta fos a peu i amb aglomeracions i recorda que només estava autoritzada amb automòbil

2 min
Participants a peu a la manifestació de dissabte contra les restriccions en el sector de la restauració

PalmaLa portaveu del Govern i consellera de Presidència, Pilar Costa, ha criticat les escenes que es varen poder veure dissabte a la tercera manifestació contra les restriccions en el sector de la restauració, amb aglomeracions de persones a peu, sense respectar que la Delegació del govern espanyol només hagués autoritzat una marxa motoritzada. "En primer lloc, respectam el descontentament, però de cap manera podem donar suport que la manifestació es faci de manera irregular, no autoritzada i amb aglomeracions", ha indicat aquest dilluns després de la reunió del Consell de Govern.

Costa ha reclamat la col·laboració dels cossos de seguretat perquè "es compleixi la normativa" i per evitar que es tornin a repetir aglomeracions com les d'aquesta protesta, que va finalitzar amb un nodrit grup de persones ballant sense distància de seguretat i, algunes, sense mascareta. "Hi ha mesures duríssimes per a la ciutadania i demanam responsabilitat, perquè amb les aglomeracions, aquestes persones posen en risc la seva salut i la dels altres", ha continuat, a més d'insistir que la marxa només estava autoritzada amb vehicles. "És una situació molt delicada i això no es pot permetre", ha afegit.

Cal recordar que la tercera mobilització en contra del tancament dels bars i restaurants, convocada per la plataforma Resistencia Balear, va ser la de menor assistència i només va aconseguir reunir poc més de 1.000 persones, la majoria de les quals es varen desplaçar a peu des del Palau de Congressos fins al Consolat de Mar. De fet, i malgrat que la Delegació del govern espanyol només havia autoritzat una marxa amb vehicles, els mateixos organitzadors varen anunciar abans que començàs la protesta que hi anirien a peu malgrat que els multassin. La Policia Nacional va fer 70 identificacions i elaborarà informes amb els incompliments per imposar les multes pertinents.

La primera protesta contra les restriccions a la restauració es va fer el 12 de gener, i hi varen participar unes 4.000 persones. A la segona, de dia 22, aquesta xifra es va reduir gairebé a la meitat.

stats