Societat 23/06/2020

El Govern inverteix 8,4 milions d'euros a l'any a complementar les pensions no contributives

Més de 6.000 pensionistes de les Illes reben aquesta ajuda, que no pot superar els 115 euros mensuals

Ara Balears
1 min
6.664 pensionistes de les Balears reben aquesta ajuda.

PalmaLa Conselleria d'Afers Socials i Esports ha exposat aquest dimarts que inverteix 8,4 milions d'euros a l'any a complementar les pensions no contributives (PNC), el que equival a uns 700.000 euros mensuals. El Govern ha assenyalat que ha consolidat aquest complement que reben 6.664 pensionistes elevant aquesta ajuda a rang de llei.

La consellera d'Afers Socials i Esports, Fina Santiago, ha destacat que aquesta ajuda ''és una demostració més que aquest Govern aposta per protegir les rendes de les persones i, sobretot, protegir els més vulnerables''. Santiago ha explicat que des de l'any 2000 les Balears complementen les PNC de diferents maneres. "Primer, vàrem començar amb la targeta bàsica i, després, quan es va publicar la Llei de la renda social garantida (Resoga), la vàrem complementar directament amb una ajuda econòmica", ha subratllat la consellera.

L'Executiu ha subratllat que el complement a les pensions no contributives es manté amb el màxim legal possible que permet la legislació estatal: un 24,91% sobre la pensió, que equival a un complement màxim de 115 euros mensuals.

Cal recordar que el 12 de juny el Consell de Govern va donar més garanties econòmiques a les famílies sense recursos amb un decret llei que regula totes les prestacions socials de caràcter econòmic que es poden percebre a la Comunitat.

Aquesta regulació fa possible que tots aquells amb vulnerabilitat econòmica sobrevinguda que no puguin accedir al nou Ingrés Mínim Vital (IMV) rebin la Renda Social Garantida (Resoga) i, a la vegada, garanteix aquest complement a les PNC.

stats