Societat 15/12/2020

El Govern intervé la residència DomusVi Alcúdia en detectar-hi un brot que afecta 15 usuaris i 3 treballadors

La Conselleria de Salut ha pres aquesta decisió perquè considera insuficients les mesures que el centre ha adoptat per frenar la propagació del virus

Ara Balears
1 min
200327 - Coronavirus , Hospital Son Llatzer - IB 04

PalmaLa Conselleria de Salut i Consum ha ordenat intervenir la residència DomusVi Alcúdia després que s'hi hagi detectat un brot que afecta 15 usuaris i 3 treballadores. El 8 de desembre s'hi va registrar un positiu, fet que va provocar que s'activàs el protocol de brot a la residència i es varen aïllar immediatament cinc usuaris i un treballador, a més de fer-se un cribratge de tot el personal del centre. Però en les visites fetes per l'equip del Servei de Salut es va detectar que les mesures que ha adoptat el centre han estat insuficients per frenar la propagació del virus. En aquests moments es troben hospitalitzats 18 residents, 15 positius i 3 més amb símptomes del virus, amb diagnòstic per confirmar amb una nova prova PCR.

La Conselleria ha decidit intervenir durant vint dies el control de la gestió sanitària assistencial amb tots els processos relacionats amb la covid-19. A més, s'ha assignat una coordinadora sanitària per controlar, coordinar i dirigir l'activitat assistencial sanitària al centre. D'aquesta manera, el personal, l'equip directiu i la titularitat del centre, com també els residents, es regiran per les instruccions, ordres i disposicions que dicti la coordinadora.

Fins ara el Govern ha intervingut tres residències de persones amb discapacitat i 12 residències de gent gran des de l'inici de la pandèmia. Actualment estan intervingudes Sèniors Inca, Sèniors Pollença, Vuit Vents, Sant Lluís (a Menorca), DomusVI Santanyí, Es Ramal i DomusVI Alcúdia.

stats