Societat 26/02/2021

El Govern diu que continuarà sancionant els titulars de lloguers turístics il·legals

L'Executiu adaptarà la Llei de turisme a la decisió del Tribunal Suprem i l'anul·lació definitiva de la multa a Airbnb

1 min
Uns turistes amb les seves maletes pel centre de Palma

PalmaEl portaveu del Govern i conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, ha fet referència aquest divendres a la decisió del Tribunal Suprem de no admetre el recurs de l'Executiu contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB), la qual anul·lava la multa de 300.000 euros que el Govern va imposar a Airbnb per lloguer turístic il·legal. Negueruela ha volgut deixar clar que, malgrat que les comercialitzadores de lloguer turístic no poden ser sancionades, es continuarà multant els titulars, siguin persones o empreses, d'habitatges que es lloguin il·legalment. "La sentència és ferma i s'ha de respectar. Però una cosa és que les comercialitzadores no siguin sancionades i una altra que no ho siguin els titulars d'aquests lloguers, que sí que ho poden ser", ha assenyalat. Cal recordar que la causa de la multa va ser que Airbnb havia fet publicitat d'habitatges a Mallorca que no tenien llicència per al lloguer turístic.

Negueruela ha explicat que la Llei de turisme s'haurà d'adaptar a aquesta decisió judicial, però també ha assegurat que es continuarà garantint "el dret a l'habitatge a les nostres Illes". "El que no es pot permetre és el lloguer d'aquests habitatges il·legals, això ha de quedar clar", ha afegit. "La sentència diu que no es pot sancionar qui comercialitza, no que la seva comercialització sigui legal", ha afegit.

D'altra banda, el conseller també ha fet referència a les multes que el Govern va imposar a Homeaway i Tripadvisor, també de 300.000 euros., Negueruela ha dit que "són fermes" i que "es varen pagar". "Les empreses no les han recorregudes", ha sentenciat.

stats