Societat 03/04/2018

El Govern balear obre un expedient de 300.000 euros a Homeaway per lloguer turístic il·legal

Altres plataformes com Airbnb i Tripadvisor també han estat sancionades amb la mateixa quantitat per la Llei de lloguer turístic de Balears, aprovada l'agost del 2017

Efe
1 min
El Govern balear obre expedient de 300.000 € a Homeaway per lloguer turístic il·legal

PalmaEl Govern balear ha obert un expedient sancionador de 300.000 euros a la plataforma en línia Homeaway per la comercialització de lloguers turístics sense llicència a l'illa de Mallorca.

La consellera balear de Turisme, Bel Busquets, ha informat avui que el seu departament va notificar el passat 28 de març a Homeaway l'inici d'aquest expedient sancionador. A partir d'aquesta data, ha assenyalat la consellera, s'obre un període d'al·legacions de 15 dies naturals.

A aquesta sanció s'hi sumen dos expedients més, oberts a les plataformes Airbnb i Tripadvisor fa uns mesos pel mateix motiu, que segueixen el seu curs.

El Govern considera molt greus les actuacions d'aquestes companyies, que han menystingut diverses advertències que el fet d'anunciar habitatges sense llicència de lloguer turístic contravé la legislació autonòmica.

A principi del passat mes d'agost, després d'aprovar la Llei del lloguer turístic de Balears, el Govern va donar 15 dies a les plataformes digitals que oferien el lloguer de pisos il·legal a turistes a Balears perquè cessassin l'activitat.

L'executiu balear va enviar un avís a prop de 30 plataformes sobre l'entrada en vigor de la nova legislació i un requeriment a les pàgines web que incomplien la nova llei, que prohibeix llogar pisos a turistes en tot l'arxipèlag.

En el cas de les immobiliàries, els intermediaris turístics o les plataformes digitals que els anuncien, la sanció pot arribar als 400.000 euros. A més, a partir de l'agost passat, els propietaris que lloguin pisos a turistes s'enfronten a multes d'entre 20.000 i 40.000 euros.

stats