Economia 29/05/2019

Tripadvisor paga al Govern 300.000 euros de multa i Airbnb és embargada per oferir lloguers turístics il·legals

La Conselleria informa també que ja s'han posat prop d'un centenar de sancions d'entre 20.001 i 40.000 euros per lloguer turístic a propietaris

Carles Tudurí
1 min
Tripadvisor paga 300.000 de multa i Airbnb és embargada per oferir lloguers turístics il·legals

PalmaLa Conselleria de Turisme ha informat que Tripadvisor ha fet el pagament dels 300.000 euros de la multa que se li va posar per comercialitzar habitatges de lloguer turístic de manera il·legal, principalment per no fer constar el número de llicència. A més, s'ha procedit a l'embargament d'Airbnb, amb la col·laboració de l'Agència Estatal d'Administració Tributària, per tal de fer efectiva una sanció pel mateix import que aquesta plataforma no ha pagat. Homeway, la tercera empresa sancionada, està encara en termini per fer front a la multa.

La consellera Bel Busquets ha destacat en una roda de premsa per donar a conèixer aquests procediments que aquestes sancions demostren que la llei aprovada per aquest Govern és efectiva per combatre les pràctiques il·legals en aquest sector d'allotjament turístic. També ha informat que aquestes plataformes tenen obert un segon procediment sancionador que per reincidència és possible que arribi a la màxima sanció possible: 400.000 euros. En el cas d'Airbnb, s'ha hagut de demanar la col·laboració de l'Agència Estatal, ja que aquesta empresa té el domicili fiscal fora d'Espanya.

A més, el secretari general de la Conselleria, Josep Mallol, ha explicat que ja hi ha prop d'un centenar d'expedients sancionadors contra propietaris per lloguer il·legal d'habitatges turístics, amb multes que oscil·len entre els 20.001 i els 40.000 euros.

stats