Societat 03/03/2021

El Govern destina tres milions al sector del transport per fer front a l'impacte de la pandèmia

Les ajudes beneficiaran taxistes i empreses de mercaderies i de lloguer

1 min
Els taxistes de protesten contra les llicències a Uber o Cabify

El Govern i els consells insulars destinaran tres milions d'euros a ajudar el sector del transport terrestre, com ara taxis i vehicles de mercaderies i de lloguer, perquè faci front a l'impacte econòmic de la pandèmia, segons ha anunciat el conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí Ribas, en una roda de premsa al Consolat de Mar.

"L'objectiu és donar ajudes a fons perdut perquè el sector pugui resistir, després d'un any de poca activitat", ha comentat el conseller. El president de la Federació Empresarial Balear de Transports (FEBT), Rafel Roig, ha assegurat que la pandèmia ha provocat una caiguda de la facturació del 90%, i ha agraït les ajudes anunciades.

Roig també ha reclamat que s'acceleri la vacunació per evitar un altre estiu sense turisme i ha demanat que els conductors del sector siguin considerats essencials perquè rebin abans el vaccí.

El president de la Federació Independent del Taxi de les Balears, Biel Moragues, ha lamentat que la reducció d'ingressos entre els taxis que treballen en zones turístiques ha estat superior al 80%. El conseller de Mobilitat espera que en un mes estigui enllestit el procés per tramitar-les, i ha recordat que malgrat que s'ha posat en marxa aquesta nova convocatòria ja s'havien destinat 6 milions d'euros al sector del transport amb motiu de la crisi sanitària.

stats