Societat 28/11/2022

El Govern balear denunciarà les amenaces a una professora per fer treure una bandera espanyola de l'aula

El portaveu de l'Executiu avisa que s'han publicat a les xarxes dades personals de la docent, com l'adreça i el nom d'una filla menor

3 min
Entrada de La Salle de Palma

PalmaEl Govern balear denunciarà davant la Fiscalia els insults i les amenaces a una professora de l'escola concertada de Palma La Salle arran de l'expulsió d'una trentena d'alumnes que la van desobeir quan els va fer treure una bandera espanyola de l'aula. Així ho ha anunciat aquest dilluns el portaveu de l'Executiu de les Illes, Iago Negueruela. "Els atacs i els insults dirigits contra una professional de l'educació són inassumibles. Ella compleix les seves funcions, d'acord amb les normes internes del centre, acompanyada per la direcció", ha dit el portaveu del Govern.

Divendres un grup d'alumnes de Batxillerat va penjar una bandera d'Espanya i altres elements decoratius en una aula, per animar la selecció espanyola de futbol. La professora els va ordenar que ho retirassin tot, però s'hi van negar. El centre ho va qualificar "d'insubordinació deliberada", que és motiu d'expulsió. A més, segons l'escola, una de les alumnes sí que va intentar complir la petició de la professora i la resta va coaccionar-la perquè desistís. Llavors la professora va sortir de l'aula per demanar la presència de membres de la direcció i els alumnes van aplaudir irònicament, en senyal de victòria. A causa d'aquests incidents, l'equip directiu va decidir expulsar tota la classe, d'una trentena d'alumnes.

Aquest episodi ha tingut ressò mediàtic a les Balears. A més, a les xarxes socials s'han publicat insults i fins i tot amenaces de mort a la professora. Negueruela ha criticat "els insults de tota mena" que ha rebut la professora, i ha explicat que "s'han publicat el seu nom i llinatges, la seva adreça i el nom d'una filla menor".

El líder de Vox a les Balears, Jorge Campos, ha aprofitat la polèmica i ha assegurat que demanarà la compareixença al Parlament del conseller d'Educació, Martí March. El portaveu del Govern balear ha denunciat "la utilització del cas per part de la ultradreta". I ha insistit: "Els grups polítics haurien de demanar moderació davant un atac directe a una persona i, en el fons, a la nostra democràcia".

"Tot això és intolerable en una societat democràtica. S'ha donat una resposta de crispació en un tema en què no cap la crispació, i s'ha fomentat un atac directe i duríssim contra una professional", ha afegit el portaveu. En aquest sentit, ha afegit que el Govern balear li donava "suport" i que l'advocacia de la Comunitat demanarà a la Fiscalia "que investigui tot el que ha passat aquest cap de setmana i si hi ha indicis de delicte per totes les amenaces".

Aquest mateix matí un inspector de la Conselleria balear d'Educació s'ha reunit amb l'equip directiu del centre, tot i que encara no se sap què n'ha sortit, de la trobada. Mentre es feia la reunió el conseller d'Educació, que era en un acte institucional a un altre institut mallorquí, ha explicat que La Salle i Inspecció Educativa han de fer "un informe sobre què ha passat" i que, a partir d'aquí, actuaran. Si bé ha dit que "és important que es recuperi el 'bon rotllo' entre l'alumnat i el professorat", també ha subratllat: “No podem acceptar de cap manera aquest tipus d’insults i amenaces”.

Suport de Francina Armengol

A les mostres de suport cap a la professora s'hi va sumar diumenge la de la presidenta de les Balears, Francina Armengol. "És intolerable que se'ls ataqui i amenaci", va piular referint-se als docents. El director tècnic de Secundària de La Salle, Pablo Picón, va enviar dissabte una circular a les famílies per defensar l'actuació de la professora. "Vull manifestar rotundament la meva solidaritat amb la companya que ha hagut de patir un desagradable episodi que no hauria de tenir cabuda en un centre educatiu", afirmava en el document. Segons Picón, "les faltes de respecte a qualsevol membre de la comunitat educativa són una línia vermella que no podem permetre traspassar".

stats