Societat 19/05/2021

El Govern demana als municipis que informin del sòl disponible que tenen per fer HPO

També reclama quins solars i edificis destinats a equipaments es poden utilitzar com a allotjaments per oferir solucions transitòries

1 min
Un solar de Magaluf preparat per construir habitatges públics

El Govern demanarà informació als ajuntaments sobre els sòls urbans i urbanitzables que puguin destinar-se a fer Habitatge de Protecció Oficial (HPO). També vol saber quins solars i edificis destinats a equipaments es poden utilitzar com a allotjaments per oferir solucions transitòries a les persones que tenen dificultats per accedir a un pis.

La Conselleria d'Habitatge també sol·licitarà als ajuntaments si tenen intenció de promoure o desenvolupar plans especials d'habitatge públic, com preveu el Decret llei 3/2020. El conseller del ram, Josep Marí, ha explicat en una reunió amb el president de la Federació d'Entitats Locals de les Illes Balears (FELIB), Antoni Salas, que enviaran una carta als municipis reclamant aquesta informació.

La Llei d'habitatge balear ja preveu que els ajuntaments i els consells l'aportin, i malgrat que la col·laboració per part dels ajuntaments per cedir sòl està funcionant molt bé, el conseller ha considerat que és necessari planificar a mitjan i llarg termini on fer més habitatges públics.

Marí ha assenyalat que la informació és clau per poder executar nous habitatges protegits, perquè bona part de les noves construccions que s'estan fent ara s'aixequen en sòls municipals cedits a l'Institut Balears de l'Habitatge (Ibavi) del Govern.

stats