Societat 09/01/2023

El Govern aplaudeix la intenció de l'Estat d'endurir la normativa amb els grans tenidors

El govern espanyol vol rebaixar el nombre d'habitatges a partir del qual un propietari es considera gran tenidor a les comunitats tensionades

2 min
Vista panoràmica de Palma.

PalmaEl Govern balear "valora positivament" la intenció de l'executiu espanyol de davallar el llindar per considerar un propietari gran tenidor a la nova llei d'habitatge. Així ho ha afirmat el portaveu de l'Executiu illenc, Iago Negueruela, després dels acords del Consell de Govern d'aquest dilluns, que ha demanat que la normativa s'aprovi com més aviat millor.

Negueruela s'ha referit a les declaracions de la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, que en una entrevista al Periódico de España ha avançat que el text normatiu inclouria una rebaixa de la consideració de gran tenidor a una forqueta entre 5 i 10 propietats en aquelles comunitats autònomes considerades tensionades. Així i tot, ha matisat que continuen les negociacions i que la llei encara està en redacció. Per això, Negueruela també ha volgut ser prudent i ha posat èmfasi que l'important és que el Congrés dels diputats l'aprovi com abans millor.

"El Govern ha demanat moltes vegades l'aprovació d'aquesta llei per poder tenir més eines i desplegar els instruments que ens doni l'Estat", ha defensat el portaveu. En aquesta línia, ha apuntat que l'aprovació de la llei és la mesura més important a curt termini en l'àmbit de l'habitatge i ha assegurat que el redactat conté "una part important de què vàrem demanar des de les Illes".

El límit a la compra estrangera, objectiu llunyà

Demanat per la possibilitat o no d'avançar cap a una limitació de la compra d'habitatges per part d'estrangers abans que acabi la legislatura, Negueruela ha assegurat que és una de les mesures en què fa feina el grup de treball del Govern, que ha de negociar amb la Unió Europea futures regulacions comunitàries en matèria d'Habitatge.

Així i tot, no ho ha valorat com una fita propera, sinó que ha insistit que, per ara, l'objectiu principal és centrar-se en les mesures que permetrà la llei d'habitatge espanyola. "Creim que la clau són aquest grup de feina i la Conselleria d'Hisenda, que fa feina amb les comunitats autònomes i la Unió Europea en l'estatut de les illes poblades, en què s'ha de fer feina durant la Presidència d'Espanya a la UE, al segon semestre d'aquest any", ha tancat el portaveu.

stats