Habitatge
Política 19/11/2022

Podem vol crear un impost que penalitzi els habitatges buits de grans tenidors

El partit subratlla que "és molt important" que un govern progressista no es deixi pressionar per fons voltors

ARA Balears
1 min
La coordinadora autonòmica de Podem a les Balears, Antònia Jover.

PalmaLa coordinadora autonòmica de Podem a les Balears, Antònia Jover, ha anunciat aquest dissabte, en la primera jornada participativa del partit per a la confecció del seu programa electoral, que inclouran la creació d'un impost que penalitzi els habitatges buits de grans tenidors. Jover ha assenyalat que "no és ètic que a les Illes hi hagi 70.000 habitatges buits mentre hi ha gent que, fins i tot amb una feina estable, no pot permetre's un habitatge digne".

El partit ha recalcat que "és molt important" que un govern progressista faci propostes valentes i no es deixi pressionar per fons voltors o especuladors en temes com l'habitatge. La proposta també inclou rebaixar el nombre d'habitatges en propietat de deu a cinc per poder ser considerat gran tenidor.

Per part seva, la coordinadora de Podem Mallorca, Aurora Ribot, ha anunciat que es proposarà repensar l'Impost de Turisme Sostenible (ITS), "una eina de fiscalitat verda que ha de ser palanca per millorar la sostenibilitat i l'economia de les Illes". En aquest sentit, ha exposat que "volem que l'ITS s'assembli més al model d'Amsterdam i Berlín, on l'impost es calcula sobre la base del que costa la pernoctació".

Amb tot, Ribot ha comentat que per al partit és "prioritari" que les embarcacions de luxe també paguin l'Impost de Turisme Sostenible. "Hem de ser líders en fiscalitat verda si volem ser més sostenibles", ha emfatitzat.

Aquest dissabte ha començat la primera de les quatre jornades participatives de Podem amb les aportacions per al programa electoral dels inscrits i càrrecs orgànics i institucionals del partit.

stats