Política 24/10/2022

Els grans tenidors amb més de deu habitatges buits a Palma pagaran un 50% més d'IBI

Hila anuncia que els abonaments de l'EMT es mantindran a la meitat de preu el 2023 en el Debat de l'Estat de la Ciutat

2 min
Hila anuncia l'ampliació de la gratuïtat de l'EMT debat de l'Estat de la Ciutat.

PalmaEls abonaments de l'EMT es mantindran a la meitat de preu el 2023 i els grans tenidors pagaran un 50% més d'IBI el 2023. Aquestes són les mesures que ha anunciat el batle José Hila, durant el seu discurs en el Debat de l'Estat de la Ciutat, celebrat aquest dilluns a la sala de plens de l'Ajuntament de Palma.

"Vull que el millor vehicle que circuli per Palma sigui l'autobús. Els abonaments dels busos de l'EMT mantindran la reducció del 50%", ha declarat el batle de Palma. A més, també s'ampliarà la gratuïtat a tots els menors fins a complir els 18 anys. El batle també preveu posar en marxa el novembre una nova línia que recorrerà l'Eixample, que anirà des del Palau de Congressos fins a la plaça del Progrés.

Enguany ja es podrà recarregar la targeta ciutadana per Internet. "Ja s'està fent feina en poder pagar el bus amb el mòbil o qualsevol altre dispositiu", ha afegit. El batle ha anunciat que a principis de l'any que ve es completarà la renovació de tota la flota de l'EMT amb 48 busos de gas natural, 12 d'elèctrics i 5 d'hidrogen. A més, l'Ajuntament ha sol·licitat 21 busos més a la nova convocatòria dels fons europeus Next Generation.

Els grans tenidors pagaran un 50% més d'IBI

Pel que fa als habitatges de grans tenidors desocupats, Hila ha anunciat que l'IBI s'incrementarà "de forma permanent" un 50%. La mesura entrarà en vigor el 2023 i penalitzarà els grans propietaris que tinguin cases buides des de fa temps. "No parlam de persones amb una segona o tercera residència; parlam de les que tenen més de deu habitatges buits en un moment de màxima urgència de l'habitatge. L'objectiu és posar a disposició de les persones més cases en moments complexos com els actuals, quan és més necessari que mai", ha avançat el batle durant el seu discurs.

Per altra banda, hi haurà una bonificació de l’IBI del 50% per als habitatges protegits durant 10 anys i s'ampliarà fins a sis anys la bonificació per a instal·lacions sostenibles. 

Hila ha anunciat també la reducció de l'impost en construcció per a obres destinades a educació, assistència a persones amb discapacitat, gent gran i centres d'atenció sanitària o sociosanitària. En el cas del sector públic, la reducció serà de fins a un 95%. Si són entitats sense ànim de lucre la rebaixa serà del 50%, i en el cas del sector privat serà del 25%.

stats