Transport públic
Societat 07/09/2022

Els abonaments de l'EMT Palma costen la meitat des de l'1 de setembre

Palma és una de les quatre ciutats de l'Estat on el transport públic està més subvencionat

ARA Balears
1 min
Un bus de l'EMT

PalmaEl preu dels abonaments de l'EMT Palma s'ha reduït a la meitat des del mes de setembre. Aquesta mesura forma part del paquet d'actuacions per ajudar a combatre la inflació i pujada de preus dels carburants. Estarà en vigor almenys fins a final d'any, encara que l'Ajuntament n'estudiarà l'ampliació més enllà del 31 de desembre del 2022.

En aquest sentit, el Consistori ha complementat fins a un 50% la reducció del preu dels abonaments que el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana subvenciona en un 30%.

D'aquesta manera, Palma es converteix en una de les quatre grans ciutats de tot l'Estat on se subvenciona més el transport públic, juntament amb Barcelona, Bilbao i Madrid.

Per beneficiar-se dels abonaments de bus cal disposar de targeta ciutadana de l'Ajuntament de Palma. L'EMT actualment té set tipus d'abonament, sis per a residents i un per a persones no residents. El bo 10 és per a usuaris casuals sense targeta ciutadana; té un preu de 15 euros per a 10 viatges i ara es reduirà a 7,5 euros. 

Per als usuaris de la targeta ciutadana l'abonament de 20 viatges passarà de 13 a 6,5 euros, el de 50 quedarà a 14,5 euros, mentre que els abonaments de viatges il·limitats costaran 18,5 euros per als residents i 10 euros per als estudiants universitaris. En cas de perfil reduït, el cost serà de 3,50 euros i de 5 euros per a les famílies nombroses.

Els abonaments de l'EMT tenen caràcter mensual i duren trenta dies naturals des de la seva activació, en el moment que es puja a l'autobús i es passa la targeta.

stats