Societat 21/02/2020

El Govern s’adhereix al manifest #OnSónElles per visibilitzar la presència d'expertes en l’espai públic

Es tracta d'una iniciativa de l'Oficina del Parlament Europeu a Espanya per evitar que en debats i conferències només hi hagi experts masculins

Ara Balears
1 min
Imatge d'arxiu d'un 8-M a Palma

PalmaEl Consell de Govern ha aprovat un acord pel qual l'executiu balear s’adhereix al manifest #OnSónElles, una iniciativa promoguda per l’Oficina del Parlament Europeu a Espanya amb l’objectiu de visibilitzar la presència de dones expertes en l’espai públic, especialment com a ponents en debats, esdeveniments i conferències sobre assumptes europeus. El manifest s'emmarca dins les accions promogudes pel dia de la dona.

Aquest manifest suposa el compromís "d’assegurar, sempre que sigui possible, la participació de dones expertes en conferències i debats, a fi d’evitar els actes integrats únicament per experts masculins —coneguts com a 'all-male panels'—", explica en Govern en un comunicat. Així mateix, el manifest recull el compromís "d’encoratjar i animar les dones del nostre entorn —en especial les generacions més joves i les dones amb alguna discapacitat— a participar en debats públics".

Fins avui, a la iniciativa s’hi han adherit 79 organitzacions, públiques i privades, com el Ministeri d’Afers Exteriors del Govern d’Espanya, governs autonòmics, ambaixades, universitats, col·legis professionals, entitats empresarials i socials, i mitjans de comunicació. El Govern balear serà el quart govern autonòmic a signar el manifest, després de Madrid i Cantàbria i la Rioja. L'acte tindrà lloc el dimecres vinent a la Cambra de Comerç de Mallorca, en el qual també participaran el Centre Balears Europa i l’Institut Balear de la Dona.

stats