Societat 25/11/2020

El GOB demana a la Comissió Balear de Medi Ambient que rebutgi el projecte per a la ronda nord d'Inca

Els ecologistes volen que el Consell de Mallorca permeti a l'Ajuntament inquer executar una via urbana ja prevista que evitaria una "destrossa innecessària"

Ara Balears
1 min
L’últim projecte per a la ronda nord d’Inca alarma veïns i ecologistes

PalmaEl GOB ha demanat aquest dimecres a la Comissió Balear de Medi Ambient que proposi una declaració ambiental desfavorable contra el projecte per a la ronda nord d'Inca. Els ecologistes consideren que la variant tindrà un efecte negatiu sobre el medi, malgrat que existeix una alternativa de menor impacte. Proposen que el Consell de Mallorca permeti al Consistori inquer executar la via urbana prevista en el Pla General d'Ordenació Urbana del municipi, que evitaria una "destrossa innecessària" de territori.

L'entitat ha registrat juntament amb l'associació No a la variant nord d'Inca al·legacions contra el projecte. En un comunicat, han afirmat que la carretera "no solucionarà els problemes de mobilitat d'Inca" i que es podria resoldre fent la intervenció prevista en el pla urbà del municipi.

Una simulació d'un dels trams per on passaria la variant nord d'Inca

Malgrat rebutjar completament el projecte, si es continua amb la tramitació administrativa prevista, consideren necessari que s'hi incloguin i s'hi integrin diversos plans actualitzats com ara el Pla Director Sectorial de Mobilitat de les Illes Balears 2019-2026; el Pla d'Acció de Mitigació del Canvi Climàtic a les Illes Balears 2013-2020 i el Pla Hidrològic de la Demarcació Hidrogràfica de les Illes Balears.

També han reclamat que el projecte tingui en compte que el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible d'Inca recomana que es mantingui una bona accessibilitat a peu i es minimitzi la perillositat. La normativa municipal diu que la nova via hauria de disposar d'amplària suficient per a la instal·lació d'un carril bici bidireccional i de zona suficient per al trànsit de vianants amb l'objectiu d'integrar la ronda nord a l'entramat viari d'Inca.

stats