Societat 13/03/2018

El GOB reclama la prohibició de vols sobre l'hàbitat de les aus

Aquest cap de setmana passat, un helicòpter ha sobrevolat a baixa altura l'Albufera i el Salobrar de Campos, zones de cria i descans d'aus

Ara Balears
1 min
El GOB reclama la prohibició de vols sobre l'hàbitat de les aus

PalmaEl Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa (GOB) ha instat la Conselleria de Medi Ambient a restringir el vol de les aeronaus per les zones que són d'importància vital per a les aus.

L'organització, compromesa amb la protecció de la fauna, ha explicat en un comunicat de premsa que s'haurien d'aprovar les eines legals necessàries, informar les companyies aeronàutiques i actuar contra els infractors. Ho fa després que el cap de setmana passat un helicòpter sobrevolàs, a baixa altura, els parcs naturals de l'Albufera de Mallorca i del Trenc-Salobrar.

El GOB assenyala que els vols dels helicòpters privats per damunt aquest tipus de zones protegides són de cada vegada més habituals, tot i estar prohibits. Aquest fet provoca que les aus siguin molestades, especialment en indrets de descans o de cria. Tal com explica l'organització, alguns d'aquests llocs, tals com l'Albufera, l'Albufereta o el Salobrar de Campos, són especialment sensibles. També fa referència a les zones de la serra de Tramuntana on conviuen espècies tan emblemàtiques com el voltor o l'àguila pescadora.

Existeix una normativa que prohibeix amb caràcter general el vol a baixa altura en alguns d'aquests espais protegits, en concret a l'Albufera de Mallorca, l'Albufereta, ses Salines d'Eivissa i Formentera. Però, segons explica el GOB, "més enllà de l'existència de la normativa, ens trobam amb un evident problema d'incompliment, tal com hem pogut constatar aquest cap de setmana".

stats