Societat 02/10/2019

El GOB Menorca debatrà les respostes a la massificació en espais naturals al seu congrés anual

També analitzarà noves fórmules per finançar projectes ambientals

Ivan Martín
2 min
La seu del Gob a Maó acollirà inicialment el Congrés tot i que no es descarta traslladar-lo a un espai amb més aforament.

MaóEl GOB Menorca farà el pròxim dissabte 19 d'octubre el sisè congrés de l'entitat amb importants reptes damunt la taula. L'objectiu és debatre un seguit de qüestions amb més temps del que hi sol haver a les assemblees, i establir les línies d'actuació amb vista al futur. El GOB ha fet una crida a la participació i ha organitzat quatre ponències, que han anat elaborant diferents equips de persones. Són 'GOB Menorca i activitats econòmiques', 'Respostes a la pressió difusa sobre els espais naturals', 'Noves vies de finançament de projectes ambientals' i 'El GOB i la comunicació'.

Pel que fa a l'aspecte econòmic, els ecologistes discutiran de quina manera poden ajudar que les empreses es vagin fent cada vegada més ecològicament sostenibles, seguint els plantejaments de l'economia social i circular, i com potenciar el consum responsable entre les persones, que beneficia les empreses amb un compromís social i ambiental. La segona ponència, relativa a la pressió en espais naturals, pretén abordar una problemàtica que s'ha accentuat els últims anys, l'impacte que reben aquestes zones a causa de la massificació de persones. En aquest sentit, la intenció és definir quin tipus de propostes ha de fer el GOB per fer compatible el gaudi dels espais naturals amb la seva conservació.

La jornada del 19 d'octubre també servirà per explorar les possibles vies de finançament per aconseguir la viabilitat dels projectes ambientals i recordar la importància de poder disposar dels recursos econòmics suficients per tirar endavant les iniciatives. Finalment, es debatrà com es pot millorar la manera de fer arribar a la gent els punts de vista de l'entitat i contribuir a un diàleg constructiu, compatibilitzant les activitats humanes amb la conservació de la naturalesa. Els pròxims dies es donarà a conèixer l'espai elegit per fer el congrés.

stats